Izvor: Alo
24.08.2024 u 19:09
0

POTREBAN JE DIJALOG IZMEĐU VLADE I ZAPADA: Jasno je da most treba da se otvori

Ambasador Nemačke u Prištini Jern Rode ponovio je danas stav nemačke vlade o otvaranju mosta na Ibru, rekavši da bezbednosna situacija nije povoljna za to i da postoji rizik od tenzija ako se most otvori.

„Bili smo veoma jasni u razgovoru sa (tzv.) vladom Kosova, naravno, imamo iste ciljeve kao i vlada, da se svi prethodni dogovori moraju sprovesti. I postoji još jedna odluka iz ovih sporazuma koja se mora primeniti, to je dogovor o otvaranju mosta preko reke Ibar. Ali nije sada vreme, znate, tu postoji rizik od tenzija“, rekao je on.

PERVERZNI RUS POKUŠAO DA SILUJE KRAVU: Posle raskida sa devojkom preorjentisao se na kravu (VIDEO)

Nemački ambasador je dodao da su potrebne konsultacije između Prištine i Zapada, da se most na Ibru može otvoriti tek kada se proceni da postoji izvesnost da će se to desiti.

„Sada treba da postoji proces, treba da bude konsultacija, ali trenutno se ne razmatra otvaranje. Ovo smo saopštili vladi. Za mene je jasno da most treba da se otvori, ali nam je potreban dijalog između vlade i Zapada. Procena trenutne bezbednosne situacije jasno pokazuje da nije pravi trenutak za otvaranje mosta“, naglasio je on, navodi Reporteri.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter