Izvor: ALO
31.05.2024 u 16:53
1

POTREBNO NAM JE MOĆNO ORUŽJE, RUSI NAM SE SMEJU: Zelenski-Putin je opasan Amerika ODOBRILA NAPAD NA Rusiju!

Ukrajinski predsednik Volodimir Zelenski potvrdio je da su SAD dozvolile Ukrajini da upotrebi američko oružje na teritoriji Rusije

U intervjuu za „Gardijan“, Zelenski je rekao da je dvosmislenost Bele kuće koštala života i pozvao je američkog predsednika Džozefa Bajdena da prevaziđe svoju višegodišnju zabrinutost o mogućoj nuklearnoj „eskalaciji“ sa Moskvom.

U četvrtak uveče se pokazalo da su, posle meseci lobiranja, SAD preduzele mali, ali simboličan korak i da će prvi put dozvoliti da ukrajinska vojska koristi oružje proizvedeno u Americi za gađanje ciljeva unutar Rusije u odbrani grada Harkov, navodi list.

Zelenski je jasno stavio do znanja da mora biti u stanju da koristi „moćno“ oružje dugog dometa koje može da pogodi mete unutar „duboke ruske teritorije“.

– Verujte nam, moramo da odgovorimo. Oni ne razumeju ništa osim sile. Nismo ni prva ni poslednja meta. Mislim da je apsolutno nelogično imati zapadno oružje i gledati ubice, teroriste, koji nas ubijaju sa ruske strane. Mislim da se ponekad samo smeju ovoj situaciji. Kao da su u lovu, love ljude – rekao je Zelenski.

Zelenski je u intervjuu takođe rekao da novo američko oružje još uvek nije stiglo u dovoljnim količinama brigadama na severoistoku Ukrajine, gde Rusija napreduje. Naveo je i da ruski vojnici koriste iste rute kao Hitlerova vojska.

– Kada bi Rusija pobedila u Ukrajini, Putin bi napao druge nacije i pokušao da promeni granice Evrope. Ovo je pravi treći svetski rat. Ne mislim da je Putin lud. On je opasan, a to je mnogo strašnije. On neće stati – kazao je ukrajinski predsednik.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “POTREBNO NAM JE MOĆNO ORUŽJE, RUSI NAM SE SMEJU: Zelenski-Putin je opasan Amerika ODOBRILA NAPAD NA Rusiju!”

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter