Izvor: SPUTNIK
24.06.2024 u 13:34
2

POTRESNE TVRDNJE IZ KREMLJA: Zašto ZAPAD ubija RUSKU DECU

Novinari bi trebalo da pitaju američke i evropske zvaničnike zašto podržavaju ubijanje ruske dece, izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov povodom ukrajinskog raketiranja Sevastopolja američkim projektilima, u kojem su od četvoro stradalih dvoje – deca.

„Pitajte moje kolege, portparole, u Evropi, na Zapadu, pre svega u Vašingtonu, zašto njihove vlade ubijaju rusku decu? Postavite im tako jednostavno pitanje“, istakao je Peskov na brifingu.
Kako je rekao, Rusija shvata da nije Kijev taj koji usmerava rakete, iako učestvuje u tom procesu.
„Vidimo apsolutno varvarski raketni napad na Krim. Vrlo dobro razumemo ko stoji iza toga, ko usmerava te apsolutno tehnički složene rakete na ciljeve. Nisu Ukrajinci ti koji osiguravaju lansiranja“, napomenuo je portparol ruskog predsednika.
Prema njegovim rečima, umešanost Amerike u borbena dejstva u kojima umiru ruski civili ne može proći bez posledica.
„Kakve će te posledice biti – pokazaće vreme“, odgovorio je Peskov na pitanje da li Moskva planira da pruži Vašingtonu odgovor na diplomatski ili drugi način, uzev u obzir da su u nedelju u napadu na civilnu infrastrukutru Sevastopolja korišćene američke rakete.
S tim u vezi, on je izjavio da je i dalje na snazi mirovni predlog koji je Putin izneo Ukrajini.
„Verovatno ćete se setiti veoma važne izjave koju je predsednik Putin dao prošle nedelje o ovom pitanju, koju je dao i tokom razgovora sa rukovodstvom međunarodnih novinskih agencija, koji je ranije održana u Sankt Peterburgu, gde je bilo reči o mogućim akcijama Rusije“, podsetio je predstavnik Kremlja novinare.
Istražni organi će morati da donesu zaključke o tome da li su raketni napad na Krimu i teroristički napadi u Dagestanu povezani, rekao je portparol Kremlja.
„Trenutno ne mogu ništa da kažem o tome – postoje istražni organi koji će raditi svoj posao“, dodao je.
Kako je rekao, predsednik i dalje dobija informacije o tome kako se pruža pomoć ranjenima u posledicama ukrajinskog napada na Sevastopolj i oružanog napada u Dagestanu.
„Putin je u stalnom kontaktu sa snagama bezbednosti i sa lekarima i daje im sva potrebna uputstva“, naveo je on.

Napad na Sevastopolj

Kijev je 23. juna izveo raketni napad na Sevastopolj sa pet taktičkih raketa „atakams“ sa kasetnim bojevim glavama. Ruski sistemi protivvazdušne odbrane presreli su četiri raketa, dok je peta eksplodirala u vazduhu, što je dovelo do žrtava među civilima. Gubernator Sevastopolja Mihail Razvožajev saopštio je da su u napadu poginule četiri osobe, od kojih su dvoje deca. Ranjena je 151 osoba. Među 82 hospitalizovanih ljudi ima 27 dece.
U Sevastopolju i na Krimu je 24. jun proglašen danom žalosti. Ruski predsednik Vladimir Putin izrazio je saučešće stanovnicima Sevastopolja.
PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

2 thoughts on “POTRESNE TVRDNJE IZ KREMLJA: Zašto ZAPAD ubija RUSKU DECU”

  1. Amerika sa predsednikom u panici, razum opao hvata ludilo.Evropa u ratu i čovečanstvo. Bajdenova privatna osveta u kojoj je Nemačka Šolc, Rišar i Makron. Istočna Evropa neće biti EU ni NATO a Evropa neće biti Evropa ni Amerika već drugo?

    0
    0
    Odgovori

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter