Izvor: Tanjug
07.09.2022 u 08:48
0

POTRESNE VESTI STIŽU IZ KINE: Nakon strašnog zemljotresa – 6, 8 stepeni Rihterove skale broj poginulih porastao na 74!

Broj poginulih u zemljotresu jačine 6,8 stepeni Rihterove skale, koji je u ponedeljak pogodio kinesku jugozapadnu provinciju Sečuan, porastao je na 74, javljaju kineski mediji.

Snažan zemljotres pogodio zapadni deo Sečuana u Kini!

Kako navode, 259 osoba je povređeno u najjače zemljotresu koji je pogodio Sečuan od 2017. godine, a traga se za 26 ljudi.

Kineski centar za mreže zemljotresa zabeležio je jutros u epicentru naknadni potres jačine tri stepena Rihterove skale, na dubini od 12 kilometara.

U međuvremenu, Kina je ponovo otvorila puteve koji vode ka mestu gde je bio epicentar zemljotresa i saobraćaj je nastavljen, prenosi Rojters.

Snažan zemljotres pogodio je Sečuan u ponedeljak posle podne, sa epicentrom duboko u planinskom regionu na zapadu pokrajine.

Epicentar je bio u gradu Ludingu na dubini od 16 kilometara, na oko 180 kilometara jugozapadno od Čengdua ,glavnog grada provincije.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Zemljotres se osetio i u provincijama Šanksi i Guidžou, stotinama kilometara dalje.

U Ludingu, epicentru zemljotresa, teško je oštećena elektroenergetska i vodovodna infrastruktura i telekomunikacije, navodi državna televizija.

Srušile su se 243 kuće, oštećeno je njih 13.010,a pogođena su i četiri hotela i stotine smeštajnih jedinica.

Zemljotres su u Sečuanu nisu neobični, a ovaj od ponedeljka bio je najveći u provinciji od avgusta 2017. godine, kada je potres magnitude 7,0 pogodio prefekturu Aba severno od Ludinga.

Poslednjih decenija, najrazorniji zemljotres u Sečuanu i u Kini bio je 2008. godine, kada je u potresu jačine 8,0 stepeni Rihterove skale u Venčuanu poginulo skoro 70.000 ljudi, navodi britanska agencija.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter