Izvor: Alo
16.10.2024 u 20:13
0

POTVRĐEN PRVI SLUČAJ KOLERE: Rizik od širenja bolesti „veoma visok“

Svetska zdravstvena organizacija (SZO) saopštila je danas da je u Libanu potvrđen prvi slučaj kolere, upozoravajući da je rizik od širenja bolesti "veoma visok".

Postoji veliki rizik od širenja kolere među stotinama hiljada raseljenih ljudi koji su napustili svoje domove zbog izraelskih napada protiv libanske militantne grupe Hezbolah, rekao je predstavnik SZO u Libanu Abdinasir Abubakar na onlajn konferenciji za novinare.

ZELENSKI PREDSTAVIO PLAN POBEDE UKRAJINE: Zaharova o krvavoj peni na ustima nacista

Abubakar je istakao da je SZO već mesecima upozoravala da bi kolera mogla da se pojavi u Libanu zbog pogoršanih sanitarnih uslova među raseljenim licima. Ministarstvo zdravlja Libana saopštilo je da je potvrđen slučaj kolere kod državljanina Libana koji je u ponedeljak smešten u bolnicu, preneo je Gardijan.

Navodi se da taj pacijent nije putovao nigde iz svog mesta na severu Libana. U Libanu je izbila prva epidemija kolere u poslednjih 30 godina između 2022. i 2023. godine, uglavnom na severu zemlje. Prema SZO, kolera se prenosi uglavnom preko zagađene vode.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter