Izvor: NOVOSTI
11.08.2024 u 15:11
0

POZNAT DATUM KLJUČNOG SUSRETA: Predsednik Palestine stiže kod Putina

PREDSEDNIK Palestinske samouprave Mahmud Abas posetiće Moskvu od 12. do 14. avgusta, a očekuje se da će se sastati sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom 13. avgusta, rekao je palestinski ambasador u Moskvi Abdelhafiz Nofal.

Prethodno je Ministarstvo spoljnih poslova Rusije saopštilo da će predsednik Palestinske samouprave Mahmud Abas uskoro posetiti Moskvu.

– Mahmud Abas će u bliskoj budućnosti posetiće Moskvu, razgovaraće se o razvijanju koordinisanih pristupa rešavanju situacije na Bliskom istoku – rekao je zamenik ministra spoljnih poslova RF Mihail Bogdanov.

Dodao je da će ovo biti veoma važan razgovor i zajednička analiza onoga što se dešava kako bi na Bliskom istoku zavladao mir i bezbednost na pravičnoj osnovi u skladu sa odlukama međunarodne zajednice.

STIŽE ŽESTOK ODGOVOR NA UKRAJINSKE NAPADE: Moskva šalje jasno upozorenje

Abas, čije putovanje se odvija u jeku sukoba na Bliskom istoku, pohvalio je ulogu Moskve u pokušajima da se reši palestinsko-izraelski sukob i postigne međupalestinsko pomirenje.

– Visoko cenimo ulogu Rusije u kvartetu međunarodnih posrednika i u Savetu bezbednosti UN, kao i njenu poziciju i podršku postizanju mira u skladu sa međunarodnim pravnim okvirom. Takođe visoko cenimo doprinos Rusije međupalestinskom dijalogu i zbližavanju pozicija palestinskih frakcija – rekao je Abas.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter