Izvor: Tanjug
26.08.2022 u 07:53
0

PREDSEDNICA CAJ ING-VEN NAKON USPEŠNOG SASTANKA SA SENATORKOM: „Posete zvaničnika SAD jačaju odbranu Tajvana!“

Nedavne posete visokih zvaničnika SAD jačaju odlučnost Tajvana da se brani, saopštila je predsednica Caj Ing-ven danas, nakon sastanka sa američkom senatorkom Maršom Blekburn koja je stigla na ostrvo uprkos protivljenju Pekinga.

SAD NE ODUSTAJU OD TAJVANA! Nakon samo 12 dana od posete Nensi Pelosi Tajvanu, avion sa američkom delegacijom sleteo u Tajpej!

Kineska ambasada u SAD saopštila je juče da poseta američke senatorke Tajvanu pokazuje da Vašington ne želi stabilnost u regionu, prenela je agencija RIA Novosti.

Kina, koja smatra Tajvan svojom teritorijom, čemu se protivi vlada u Tajpeju, pokrenula je vojne vežbe u blizini ostrva nakon posete predsedavajuće Predstavničkog doma SAD Nensi Pelosi početkom avgusta, podseća britanska agencija.

Otprilike nedelju dana kasnije Tajvan je posetilo pet američkih kongresmena, a tokom jučerašnjeg dana senatorka Marša Blekburn sletela je u Tajpej.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Blekburn, koja predstavlja u Senatu američku državu Tenesi, i član je odbora za oružje i trgovinu, stigla je u trodnevnu posetu ostrvu.

Na sastanku u predsedničkoj palati, Caj je pohvalila sve ove posete.

„U poslednje vreme mnoge javne ličnosti iz širokog spektra američkog društva posetile su Tajvan. Ovi srdačni iskazi ljubaznosti i snažne demonstracije podrške učvršćuju odlučnost Tajvana da se brani“, saopštila je predsednica Caj Ing-ven.

SAD, kao i većina zemalja, nemaju formalne diplomatske odnose sa Tajvanom, ali imaju zakon koji ih obavezuje da obezbede sredstva za odbranu ostrvu.

Američki zvaničnici nisu jedini koji posećuju Tajpej, u poseti predsednici Tajvana bila su dva japanska poslanika, a britanski i kanadski parlamentarci se očekuju kasnije ove godine.

Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter