Izvor: Sputnik Srbija
09.07.2022 u 16:09
0

PREMIJER ŠRI LANKE PRISTAO DA PODNESE OSTAVKU: Predsednik pobegao iz zemlje avionom (VIDEO)

Premijer Šri Lanke Ranil Vikremesinge pristao je da podnese ostavku da bi se formirala prelazna vlada sačinjena od predstavnika svih partija, navedeno je u saopštenju iz njegove kancelarije.

Saopštenje je usledilo nakon intenziviranja antivladinih protesta zbog kojih je predsednik Gotabaja Radžapaksa evakuisan pre nego što su demonstranti upali u njegovu rezidenciju, preneo je Rojters.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Radžapaksa je očigledno napustio zemlju avionom, rekao je za bivši ambasador Šri Lanke u Rusiji Udajanga Veratunga koji se nalazi u Kolombu.

„Prema informacijama koje imam, on (predsednik) je već napustio zemlju avionom“, rekao je on i dodao da je predsednik prosledio pismo o ostavci svojim poverljivim saradnicima.

PREDSEDNIK ŠRI LANKE POBEGAO: Predstavnici političkih partija započeli sastanak posvećen trenutnoj situaciji u zemlji

U zavisnosti od situacije, pismo će biti objavljeno kasnije danas.

Ova informacija još nije zvanično potvrđena.

Hiljade demonstranata izašlo je na ulice Kolomba, zahtevajući ostavku Radžapakse, a neki od njih su ušli u predsedničku rezidenciju.

Tokom protesta ranjene su oko 32 osobe, uključujući nekoliko policajaca.



Država od 22 miliona ljudi bori se sa ozbiljnom nestašicom deviza koja je ograničila osnovni uvoz goriva, hrane i lekova, gurnuvši je u najgoru ekonomsku krizu od sticanja nezavisnosti 1948. godine, naveo je Rojters.

Mnogi za to okrivljuju predsednika Gotabaju Radžapaksu, a uglavnom mirni protesti traju od marta ove godine.

Nezadovoljstvo se pogoršalo poslednjih nedelja pošto je u zemlji došlo do zatvaranja škola i racionalizacije potrošnje goriva, a inflacija u junu je dostigla gotovo 55 odsto, podsetila je britanska agencija.



*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter