Izvor: Happy BSC
22.10.2021 u 11:20
0

PREMINUO BIVŠI DIREKTOR U ČERNOBILJU! Bio u zatvoru nakon istorijske katastrofe, a doživeo duboku starost!

Viktor Brjuhanov preminuo je 13. oktobra u 85. godini. On je bivši direktor nuklearne elektrane u Černobilju. Iz nuklearne elektrane izrazili su saučešće porodici i prijateljima.

Brjuhanov je bio direktor elektrane u periodu od 1970. do 1986. godine, a smenjen je nakon istorijske katastrofe zbog koje je služio i zatvorsku kaznu. Tadašnje sovjetske vlasti su ga osudile na deset godina, ali je pušten nakon što je odslužio polovinu kazne.

EKSPLOZIJA U ČERNOBILJU

U aprilu 1986. godine u nuklearnoj elektrani u Černobilju dogodila se eksplozija koja je izazvala curenje oblaka nuklearnih čestica. 

PROČITAJTE JOŠ: HOROR: Alek Boldvin ubio koleginicu i ranio režisera (VIDEO)

Za samo tri sata taj grad je postao grad duhova. Međutim, otrovni plin koji se pojavio nakon eksplozije uticao je i na Rusiju, Ukrajinu, Belorusiju i jedan deo država u centralnoj Evropi. 

Prema podacima Svetske zdravstvene organizacije oko 600.000 ljudi na 30 kilometara od mesta nesreće bilo je izloženo visokoj dozi radijacije

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter