Izvor: telegraf
07.07.2021 u 22:15
0

PREPREKA ZA ŠVERCERE MIGRANATA: Litvanija gradi ZID na granici sa Belorusijom

Litvanska premijerka Ingrida Šimonite izjavila je da će Vilnjus početi da gradi „zid“ na granici sa Belorusijom, a takođe će angažovati vojsku za patroliranje na granici kako bi suzbila priliv ilegalnih migranata.

– Započećemo sa izgradnjom dodatne fizičke barijere koja će razdvojiti Litvaniju i Belorusiju, što će postati određeni znak i određeni faktor odvraćanja za organizatore priliva ilegalnih migranata – istakla je premijerka.

VAŽNO: 

EVO KADA OD VRUĆINE NEĆEMO MOĆI NI NA ULICU: Meteorolog otkriva kakvo nas vreme očekuje narednih dana!

POTRESNA ISPOVEST MAJKE MALOG ANDREJA POSLE PRESUDE: Malo je da OVOLIKO robija za smrt mog deteta – ti životi su zauvek ugašeni!

MITROPOLIT JOANIKIJE: Neka im Bog oprosti!

Kako prenosi litvanski Sputnjik, premijerka je objasnila da se ne razmatraju opcije kao što su „kameni“ ili „gvozdeni zid“.

– Radi se o ogradi sa bodljikavom žicom koju vojska koristi u svoje svrhe. Takvo rešenje se može primeniti, posebno na određenim deonicama – istakla je ona.

Šimonite je navela da će okolnosti primene svih mera zavisiti od dinamike priliva ilegalnih migranata. Ona će sledeće nedelje otputovati u Grčku kako bi razgovarala o iskustvu te zemlje u borbi protiv priliva ilegalnih migranata.

Litvanija je u poslednje vreme saopštavala o porastu broja privedenih ilegalnih migranata na granici sa Belorusijom. Prema njenim rečima, više od hiljadu nelegalnih migranata privedeno je na granici Litvanije i Belorusije od 1. juna. Sa svoje strane, predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko rekao je da ta zemlja više neće zadržavati ilegalne migrante za zemlje EU – zbog sankcija Zapada Minsk za to „nema ni para ni snage“.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter