Izvor: 24 sedam
02.09.2024 u 08:01
0

PROBUDIO SE VULKAN NA KAMČATKI: Vulkan Šiveluč izbacio stub pepela visine 8 kilometara (FOTO)

"Pepeo se širi u pravcu severoistoka prema zalivu Ozerni, ali na putu njegovog širenja nema naseljenih mesta"

Vulkan Šiveluč na Kamčatki, koji je eruptirao tokom noći, izbacio je stub od pepela visine od oko osam kilometara nadmorske visine, soapšteno je danas iz lokalne kancelarije ruskog Minsitarstva za vanredne situacije.

„Pepeo se širi u pravcu severoistoka prema zalivu Ozerni, ali na putu njegovog širenja nema naseljenih mesta“, navodi se u izveštaju

Spasioci upozoravaju da ako se smer vetra promeni, mala količina pepela može da se nasloži u selima Ust-Kamčatskog, Karaginskog, Penžinskog i Oljutorskog okruga. Izdat je narandžasti alarm opasnosti za avione, pošto postoji mogućnost da se nivo pepela podigne na deset kilometara nadmorske visine.

Šiveluč je najveći i najseverniji aktivni vulkan na Kamčatki, koji se nalazi 45 kilometara udaljenosti od sela Ključi u regionu Ust-Kamčatka, gde živi oko 5.000 ljudi.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter