Izvor: SPUTNIK
03.07.2024 u 10:21
0

PRONAĐENA BELEŽNICA SA ŠIFRAMA UKRAJINSKE VOJSKE: Pripada stranom plaćeniku (FOTO)

U beležnici stranog plaćenika koji govori španski, a koja je pronađena na položajima Oružanih snaga Ukrajine, pronađene su šifrovane oznake ukrajinskih vojnika za radio-vezu.

Ruska vojska pronašla je beležnicu nakon juriša na uporište ukrajinskih snaga na krasnolimanskom pravcu. Na jednoj stranici nalazile su se šifrovane oznake raznih rodova vojske i borbenih jedinica, neke na španskom, a neke na engleskom.
Konkretno, u svesci piše: Infantería (pešadija) – Vodka (vodka), Aviación (avijacija) – Soda (soda), Artillería (artiljerija) – Fanta (fanta), Dron (Dron) – Pizza (pica), Sniper (snajper) – Juice (sok), Machine gun (mitraljez) – Coffee (kafa), AGS (AGS – automatski bacač granata sa postoljem) – Pasta (pasta), Artilleria pesada (teška artiljerija) – Cola (kola).

Kako je objasnio mobilisani vojnik iz Samare sa pozivnim „Češir“, beležnica je pripadala plaćeniku koji govori španski, u koju je zapisivao osnovne reči za komunikaciju sa ukrajinskim vojnicima.
Prema njegovim rečima, strani plaćenici se sa ukrajinskim vojnicima sporazumevaju praktično prstima i tu nema govora o nekim koordinisanim akcijama.
Ministarstvo odbrane Rusije ranije je saopštilo da su uništeni plaćenici iz SAD, Velike Britanije, Gruzije i drugih zemalja i redovno izveštava o porazima mesta gde su koncentrisani stranci koji se bore na strani Kijeva. Ministarstvo je takođe više puta upozoravalo strane državljane da ne putuju u Ukrajinu i naglašavalo da plaćenici nisu borci po međunarodnom humanitarnom pravu i nemaju pravo na status ratnih zarobljenika. Prema podacima ruskog Ministarstva odbrane, ukupno je tokom specijalne vojne operacije u Ukrajinu došlo 13.387 stranih plaćenika kako bi učestvovali u borbama na strani kijevskog režima. Tokom ovog perioda ubijeno je 5.962 militanata.
PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter