Izvor: ALO
09.07.2024 u 08:20
0

PRONAĐENA MRTVA DEVOJČICA U ŠUMI: Ubio ju je bivši momak njene mame Nađe?

Mala Valerija (9), za kojom se tragalo devet dana, pronađena je mrtva u šumskoj oblasti u blizini Debelna sredinom juna, a sada Nemačka očekuje izručenje osumnjičenog Andreja za ubistvo devojčice koji je navodno bivši momak njene majke.

Osumnjičeni muškarac će u sredu popodne biti doveden iz Češke pred istražnog sudiju u Kemnicu. U pitanju je bivši dečko Valerijine majke Nađe, prenose mediji.

„On treba da bude izručen u sredu i istog popodneva izveden pred istražnog sudiju u Kemnicu“, rekao je portparol kancelarije javnog tužioca u ponedeljak.

Prema izveštajima, majčin bivši dečko, za kojeg se navodi da se zove Andrej, biće prvi put ispitan od strane nadležnih u Nemačkoj nakon njegovog dolaska.

„Državljanin Moldavije je glavni osumnjičeni u slučaju nasilnog ubistva devetogodišnje devojčice iz Debelna. On je nakon zločina pobegao u Češku i navodno je sedeo u restoranu.

Prethodno je trag traženog čoveka vodio do Mlade Boleslave (Češka Republika), malog grada koji se nalazi oko 50 kilometara severoistočno od Praga. Policija je tragala za njim i njegovim automobilom, sivim ‘pežoom'“, rekla je viši državni tužilac Ingrid Burghart.

POŽAR U STANU NA NOVOM BEOGRADU: Na terenu tri vatrogasna vozila

Prema informacijama BILD-a, Moldavac je na dan Valerijinog nestanka bio odmah glavni osumnjičeni, a dokaz protiv njega je bio i snimak sa nadzorne kamere. Kamera se nalazi u neposrednoj blizini porodične kuće.

Podsetimo, mala Valerija je nestala bez traga na putu do škole 3. juna. Slučaj je šokirao celu Nemačku. Za đakom su osam dana tragali volonteri i stotinu policajaca.

Telo je 11. juna otkriveno u šipražju šume, veoma blizu mesta gde je žena tvrdila da je čula vrisak na dan kada je dete nestalo.

Prema istražiteljima, devetogodišnjak je ubijen i nema dokaza o seksualnom zlostavljanju. Sada je takođe jasno da je lokacija na kojoj je telo pronađeno mesto zločina. Devojčica je najverovatnije ubijena u šumi.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter