Izvor: Blic
01.09.2024 u 11:47
0

PRONAĐENA OLUPINA RUSKOG HELIKOPTERA: Svi putnici i članovi posade stradali

Olupina ruskog helikoptera Mi-8T koji je nestao na Kamčatki danas je pronađena, a prema prvim informacijama svi putnici i članovi posade letelice su poginuli, javili su ruski mediji.

Prema prvim informacijama, svi koji su bili u helikopteru su poginuli, rečeno je za RIA Novosti u hitnim službama.

Agencija navodi da se olupina helikoptera, u kojem su bile 22 osobe, nalazi na nadmorskoj visini od 980 metara i da je nemoguće doći peške do nje.

Regionalni ministar za vanredne situacije Sergej Lebedev saopštio je da je olupina ruskog helikoptera Mi-8T koji je nestao na Kamčatki danas pronađena i da se, prema preliminarnim podacima ona srušila

Helikopter je mogao da se sruši zbog greške pilota, navela je nadležna služba za uklanjanje posledica vanrednih situacija.

Kao prioritetna verzija razmatra se greška pilota u teškim vremenskim uslovima. Pilot u magli nije mogao da vidi brdo i udario je u njegov obronak – navodi se u saopštenju.

Razmatra se takođe i mogućnost kvara opreme, ali je to za sada u drugom planu.

Rusko ministarstvo za vanredne situacije intenziviralo je prethodno potragu za nestalim helikopterom, pa je u nju bilo uključeno više od 60 ljudi sa 15 komada tehnike.

 

Teren iznad kojeg je helikopter sa 22 osobe nestao je planinski i teško dostupan, a potragu otežavaju slaba vidljivost, obilne padavine i jak vetar, navele su lokalne službe.

Helikopter avio kompanije Vitjaz-Aero leteo je od lokacije u blizini vulkana Vačkažets ka Nikolaevki kada je došlo do prekida komunikacije sa letelicom.

U njemu se nalazilo 19 putnika i troje članova posade.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter