Izvor: Tanjug
19.11.2022 u 19:07
0

PROTESTI U IRANU JOŠ UVEK TRAJU Ali Hamnei upozorava: „Nakon današnjeg neuspeha oni mogu da usmere svoje napore da uključe i radnike i žene!“

Protesti su i danas održani na univerzitetima i u brojnim gradovima Irana, a vrhovni verski vođa ajatolah Ali Hamnei upozorio je da bi „neprijatelji“ zemlje mogli da pokušaju da mobilišu i radnike jer nisu uspeli da sruše vladu tokom dvomesečnih nemira.

„Do ovog časa, hvala Bogu, neprijatelji su poraženi, ali oni svakoga dana imaju novi trik. Nakon današnjeg neuspeha oni mogu da usmere svoje napore da uključe i radnike i žene“, upozorio je Hamnei, javlja iranska državna televizija, a prenosi Rojters.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Talas nemira izbio je u septembru izazvan smrću mlade Iranke Mahse Amini u pritvoru iranske policije za moral nakon privođenja zbog nošenja „neprikladne odeće“.

Žene i studenti su odigrali istaknutu ulogu u masovnim uličnim demonstracijama, paleći hidžabe kako bi osudili strogi islamski kodeks oblačenja koji je u Iranu nametnut ženama.

BIĆE OTPUŠTENI IZ SLUŽBE: Potpisan ukaz o demobilizaciji studenata iz ruske vojske!

U izveštaju Rojtersa se ocenjuje da su ovi smeli protesti najveći izazov koji su nezadovoljni građani Irana postavili pred iranske verske vlasti koje za bunt okrivljuju inostrane neprijatelje Teherana i njihove agente.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter