Izvor: Politika
21.08.2024 u 14:38
0

PROTESTI U MUMBAJU: Seksualno zlostavljane dve četvorogodišnje devojčice!

Nastavljeni protesti zbog seksualnog zlostavljanja devojčica blizu Mumbaja

U indijskom mestu Badlapur, u blizini Mumbaja, danas su nastavljeni protesti zbog navodnog seksualnog zlostavljanja dve četvorogodišnje devojčice, dok su škole zatvorene i internet usluge obustavljene drugi dan zaredom.

Vlasti su naredile da škole ostanu zatvorene, a internet usluge su obustavljene na drugi dan kako bi se ugušili svi skupovi ili protesti, preneo je novinski kanal ABP.

KINA REAGOVALA NA AMERIČKI PLAN: Peking nije ignorisao nove tendencije
Domar je uhapšen zbog navodnog seksualnog zlostavljanja učenica u školi u Badlapuru tokom vikenda, prenose mediji.

Demonstranti su satima blokirali železničke šine u utorak, tražeći pravdu za decu, ponavljajući slične zahteve lekara i ženskih grupa širom zemlje, piše Rojters.

Državni ministar Eknat Šinde rekao je da će se slučaj brzo naći pred sudom, kao i da su ovi protesti politički motivisani.

Protesti u Badlapuru dolaze usred demonstracija širom zemlje nakon silovanja i ubistva 31-godišnje doktorke u Kalkuti 9. avgusta, a bolnički volonter Sandžaj Roj uhapšen je pod sumnjom da je počinio te zločine.

U Maharaštri, najbogatijoj državi Indije, biće održani izbori kasnije ove godine, a očekuje se da se partija premijera Narende Modija suoči sa tesnom borbom protiv opozicione koalicije, navodi britanska agencija.

Opozicione stranke u ovoj državi pozvale su na štrajk na nivou cele Maharaštre u subotu, rekao je poslanik u Kongresu Varša Gaikvad danas tokom protesta u Mumbaju, prenosi Tanjug.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter