Izvor: BLIC
17.09.2024 u 22:00
0

PUTIN KREĆE NA OVA DVA GRADA U UKRAJINI: Evo gde pravi bazu za planiranje napada!

Ruske snage zauzele su u utorak ukrajinski grad Ukrainsk u istočnoj Donjeckoj oblasti dok su napredovale na zapad u sklopu pokušaja da zauzmu ceo Donbas, saopštila je ruska državna novinska agencija RIA i ruski ratni blogeri.

Ruski vojnici podigli su zastavu na rudarskom oknu u okolini grada, koji je pre rata imao preko 10.000 stanovnika, javila je RIA, pozivajući se na neimenovani izvor iz ruske vojske.

ĐAVO IZ AVINJONA: Priznao danas pred sudom da je silovao i drogirao svoju suprugu

Ukrajinsk je naš„, rekao je proruski vojni bloger Jurij Podoljaka, dodajući da su ruske snage zauzele grad „skoro netaknut“zbog čega mogu da ga koriste kao bazu za dalje ofanzivne operacije.

 

Ni rusko ni ukrajinsko ministarstvo odbrane nisu odmah komentarisali ove izveštaje. Rojters nije mogao nezavisno da proveri tvrdnje obe strane o situaciji na ratištu zbog ograničenog izveštavanja iz ratne zone.

Ruske trupe opkolile su Ukrainsk ranije ovog meseca dok su napredovale na zapad prema Pokrovsku, što je deo onoga što ruski predsednik Vladimir Putin naziva primarnim ciljem zauzimanja čitavog regiona Donbasa.

Podoljaka je rekao da su sledeće mete Hirnik, grad na jugu koji je pre rata imao više od 10.000 stanovnika, i Selidove, severni grad sa preko 20.000 stanovnika pre rata.

Otkako je Rusija poslala svoju vojsku u Ukrajinu u februaru 2022, rat se uglavnom sastojao od granatiranja i udara bespilotnih letelica duž dobro utvrđenog fronta dugog 1.000 kilometara sa stotinama hiljada vojnika.

Rusija je napredovala najbržim tempom u poslednje dve godine u avgustu, prema javno dostupnim mapama, čak i kada je Ukrajina takođe zauzela deo ruske Kurske oblasti u iznenadnom upadu 6. avgusta.

Ruske snage, koje su zauzele skoro petinu Ukrajine, kontrolišu 98,5 odsto Luganska i 60 odsto Donjecke oblasti, prema istim izvorima.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter