Izvor: Kurir
20.06.2024 u 20:59
0

PUTIN: „Naša vojska se priprema za sve moguće razvoje situacije (u Ukrajini)“

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je danas da Moskva ne isključuje mogućnost snabdevanja oružjem drugih zemalja kao odgovor na isporuke naoružanja Ukrajini.

Putin je na pres konferenciji u Vijetnamu takođe rekao da Rusija zadržava pravo da isporučuje oružje Severnoj Koreji.

MIROVNI PREDLOG ZA UKRAJINU NEĆE VEČNO TRAJATI: Putin upozorio jasnom porukom

Rusija ne isključuje isporuke oružja drugim zemljama, kao odgovor na isporuke Ukrajini, rekao je Putin dodajući „neka Zapad razmisli gde će završiti“ to oružje.

Ruski lider je rekao i da Moskva razmišlja o mogućim promenama svoje nuklearne doktrine.

Putin izjavio je danas da se ruska vojska priprema za sve moguće scenarije razvoja situacije po pitanju rata sa Ukrajinom, kao i da veruje da će Zapad sledeće godine smeniti ukrajinskog lidera Vladimira Zelenskog.

„Naša vojska se priprema za sve moguće razvoje situacije (u Ukrajini)“, rekao je Putin na pres konferenciji u Vijetnamu.

On je kazao da veruje da će Zapad za sve nepopularne odluke okriviti Zelenskog i da će mu potom naći zamenu, što bi, prema njegovim procenama, moglo da se desi u prvoj polovini sledeće godine.

„Na Zapadu jednostavno ne žele da ga (Zelenskog) menjaju, jer još nije vreme. Mislim da je to očigledno svakom čoveku. Sve nepopularne odluke, uključujući i snižavanje starosne granice za regrutaciju, sve. Zatim će ga smeniti i mislim da će se to desiti u prvoj polovini sledeće godine“ kazao je Putin.

Takođe je kazao da Zapad „gura“ Ukrajinu da „istisne“ rusku vojsku iz oblasti Harkov i da bi to moglo skupo da košta Ukrajinu.

„Znamo da uglavnom Amerikanci i Evropljani guraju Ukrajince da po svaku cenu potisnu naše jedinice na državnu granicu opet po svaku cenu i to planiraju da predstave kao veliki uspeh 2024. godine u vezi sa predstojećim samitom NATO-a, a potom i izborima u Americi“, rekao je Putin i ocenio da bi komanda koja nije zasnovana na realnosti, mogla skupo da košta ukrajinske oružane snage.

Kako javljaju svetske agencije, ruski predsednik rekao je kako Rusija razmatra promene nuklearne doktrine jer su „protivnici spustili svoj prag za korišćenje nuklearnog oružja“.

Šta kaže ruska doktrina?

Podsetimo, postojeća ruska doktrina kaže da ta zemlja može upotrebiti takvo oružje kao odgovor na nuklearni napad ili u slučaju konvencionalnog napada koji predstavlja egzistencijalnu pretnju državi.

Putin je to rekao novinarima na kraju svoje poseta Vijetnamu. Tu zemlju je, podsetimo, posetio dan nakon posete Severnoj Koreji, s čijim liderom Kim Džon Unom je potpisao sigurnosni pakt.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter