Izvor: Sputnjik
26.09.2022 u 11:06
0

PUTIN SE SASTAO SA LUKAŠENKOM PA PORUČIO: Zapad dužan da se prema Rusiji odnosi s poštovanjem (FOTO)

Zapad je dužan da se prema Rusiji odnosi s poštovanjem, izjavio je predsednik Rusije Vladimir Putin na sastanku s predsednikom Belorusije Aleksandrom Lukašenkom koji se održava u Sočiju.

SASTALI SE PUTIN I LUKAŠENKO: Počeo sastanak u Sočiju (FOTO)

– Treba prema nama da se odnose s poštovanjem – rekao je Putin komentarišući reči Lukašenka da Minsk neće razgovarati sa Zapadom ukoliko nema poštovanja.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Predsednik Rusije je beloruskom kolegi na početku sastanka predložio da razgovaraju o ekonomiji i o situaciji u regionu.

– Veoma mi je drago što ste našli vreme da doputujete i da porazgovaramo o svim pitanjima koje smo planirali da razmotrimo još u Samarkandu. Ovde je, ponavljam, veoma mnogo pitanja. Ona se tiču i situacije u regionu, ali nisu manje važna ni pitanja ekonomskog karaktera, uključujući niz pravaca o kojima smo razgovarali ranije. Tu je i posao na formiranju Savezne države, pitanja u vezi s našim planovima u oblasti hemije, prehrambenih proizvoda, đubriva – rekao je Putin.

On je ocenio da je veoma čudno to što postoji zabrana izvoza beloruskog đubriva na svetsko tržište, s obzirom na veliku globalnu potražnju za tom vrstom proizvoda.

– Nažalost, i dalje se blokira izvoz beloruskog đubriva na svetsko tržište. To je veoma čudno, jer je svetskom tržištu, posebno zemljama u razvoju, krajnje neophodna ta vrsta proizvoda. Ali to se ipak ne događa – konstatovao je Putin.

Sa svoje strane, Lukašenko je rekao je da će Zapad hranu i đubrivo kupovati iz Belorusije i da Minsk pronalazi načine i prodaje ih.

– Hrana, đubrivo… Pa, kupovaće! Već kupuju. Teže je, naravno: blokiraju ljude koji hoće da kupe, koji hoće da plate, njih blokiraju, a ne nas. Ali mi nalazimo načine i prodajemo. Cene su porasle. Nismo ih mi povećavali. Kome je to potrebno?.. Upravo sam pogledao vesti – cela Evropa kipi, najbogatija Nemačka je cela na ulici – rekao je Lukašenko na početku sastanka u Sočiju.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter