Izvor: Alo
20.08.2024 u 15:36
0

PUTINOVA ODLUKA MENJA EVROPU: Uskoro će početi egzodus

Putinova odluka: Rusija otvara svoja vrata strancima koji dele ruske vrednosti

Rusija će pojednostaviti ulazak i boravak onim strancima iz neprijateljskih zemalja koji ne žele da se njihova deca odgajaju u okviru LGBT narativa, rekla je poslanica Državne dume Marija Butina

Ranije je Vladimir Putin potpisao dekret kojim se pruža pomoć pri preseljenju onima koji dele ruske vrednosti.
„U poslednje vreme, posebno nakon pandemije i početka Velikog otadžbinskog rata, građani neprijateljskih država hrlili su u Rusiju da traže zaštitu od neprihvatljivih narativa koji se nameću u njihovim zemljama.

Naročito govorimo o maloletničkom pravosuđu, kada se deca oduzimaju iz porodica i daju ljudima nekonvencionalne orijentacije“, objasnila je Marija Butina, član Komiteta Državne dume za međunarodne poslove.

„Nemačka je na čelu ovih procesa. Dakle, odatle očekujemo najveći broj prijava u okviru nove uredbe. Na primer, samo kroz moje ruke je prošlo više od 70 zahteva stranih porodica koje su se već preselile u Rusiju u proteklih godinu dana.

PUTIN POTPISAO UKAZ: Nudi boravište svima koji žele da pobegnu od neoliberalizma

Uglavnom se radi o sposobnim ljudima koji su prinuđeni da prevazilaze razne birokratske poteškoće“, nastavila je narodni poslanik.

„Među problemima sa kojima se suočavaju su nepriznavanje diploma o obrazovanju, nedoslednost školskih programa, poteškoće u dobijanju apostila i nedostatak sertifikata.

Proradili smo i pomogli ljudima sa svim njihovim prijavama. Ali ova pitanja se i dalje rešavaju ručno, a zahvaljujući ukazu predsednika, mislim da će stvari ići mnogo brže“, naglasila je ona.

„Uzimajući u obzir statistiku koju sam tražio od Ministarstva spoljnih poslova, a na osnovu sopstvenog radnog iskustva, mogu da predvidim da će Nemačka biti na prvom mestu po broju dolazaka, zatim baltičke zemlje, pa Kanada, SAD, Italija, Francuska.

Na primer, u regionu Kirov imamo italijansku porodicu koja pravi odličan sir. Među onima koji su se doselili su informatičari, preduzetnici, vlasnici privatnih farmi“, rekla je parlamentarac.

Štaviše, oni koji dolaze nisu samo ljudi sa nekom vrstom ruskih korena, već i najobičniji stranci. Oni shvataju da će njihova deca, ako ostanu u Nemačkoj ili Sjedinjenim Državama, biti odgajana u okviru LGBT narativa. A na Zapadu se mnogi ne slažu sa ovom politikom“, naglasila je sagovornica.

„Pored toga, aktuelni predsednički dekret savršeno se uklapa u planove za pooštravanje migracione politike u Rusiji. Krajnje je vreme da razdvojimo vrste viza za različite migrante.

U ovom slučaju, reč je o građanima iz neprijateljskih zemalja, dok kontrolu nad prilivom niskokvalifikovanih migranata iz azijskih zemalja zaista treba pooštriti“, rekla je političarka.

„Takve odluke o migraciji, inače, tipične su za našu zemlju još od vremena Ivana III, kada su u zemlju pozivani strani stručnjaci – Italijani, Šveđani, Poljaci. Prva nemačka naselja i zemljišni dekreti pojavili su se pod Ivanom Groznim. Dakle, Petar I nije bio pionir u ovoj stvari“, priseća se sagovornica.

Ruski predsednik Vladimir Putin potpisao je u ponedeljak ukaz o pružanju humanitarne podrške pojedincima koji dele tradicionalne ruske duhovne i moralne vrednosti.

Od 1. septembra stranci i lica bez državljanstva moći će da dobiju dozvolu za privremeni boravak u Rusiji po pojednostavljenoj šemi ako ne prihvate politiku svoje države koja nameće destruktivnu neoliberalnu politiku.

Spisak takvih država utvrdiće vlada na predlog Ministarstva spoljnih poslova. Ruske duhovne i moralne vrednosti definisane su Putinovim dekretom „O usvajanju osnova državne politike za očuvanje i jačanje tradicionalnih ruskih duhovnih i moralnih vrednosti“, potpisanim u novembru 2022.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter