Izvor: Kurir
10.06.2024 u 10:56
0

PUTINOVA POSETA PJONGJANGU SE AKTIVNO PRIPREMA: Odmah nakon ide OVDE!

Ruski predsednik Vladimir Putin će u narednim nedeljama posetiti Severnu Koreju i Vijetnam.

Rojters prenosi da je to danas objavio moskovski lisr Vedomosti, pozivajući se na diplomatske izvore.

BURNO U NEMAČKOJ : Poznata političarka pobegla u Rusiju!

Aleksandar Macegora, ruski ambasador u Severnoj Koreji, potvrdio je tom dnevniku da će Putin doći u Pjongjang i dodao da se ta poseta „aktivno priprema“.

Vedomosti navode da bi predsednik Rusije već ovog meseca mogao da poseti Vijetnam, nakon čega bi verovatno odmah otputovao u Severnu Koreju.

Rojters podseća da je severnokorejski vođa Kim Džong Un posetio Rusiju u septembru prošle godine, kada je razgovarao i sa Putinom.

Kim je tada obišao kosmodrom „Vostočni“ na dalekom istoiku Rusije, a Putin mu je obećao pomoć u izgradnji satelita.

Kremljje saopštio da Rusija želi da gradi partnerstvo sa Severnom Korejom „u svim oblastima“, ali još nije potvrdio datum posete Pjongjangu.

Britanska agencija navodi da je Rusija od početaka rata u Ukrajini ojačala veze sa Severnom Korejom i drugim zemljama neprijateljski rapsoloženim prema SAD, kao što je Iran.

Navodi se da te veze izazivaju zabrinutost na Zapadu.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter