Izvor: 24sedam
03.09.2024 u 18:30
0

PUTINU U MONGOLIJI FANTASTIČAN DOČEK: Ukrajina traži da ga uhapse! (VIDEO)

Ukrajina tražila da ga uhapse i pošalju na Sud u Hagu Portparol Kremlja Dmitrij Peskov nije zabrinut da će ruski lider biti uhapšen tokom posete

Ruski predsednik Vladimir Putin doputovao je u Mongoliju, što je njegova prva poseta jednoj članici Međunarodnog krivičnog suda (MKS) otkako je prošle godine izdat nalog za njegovo hapšenje.

Lider Mongolije ga je dočekao na raskošnoj ceremoniji u utorak u glavnom gradu te azijske zemlje Ulan Batoru.

Ruskog lidera Sud traži zbog navodne nezakonite deportacije ukrajinske dece.

 

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov rekao je da nije zabrinut da će Putin biti uhapšen tokom posete.

Vojnici na konjima poređali su se na Trgu Džingis-kana u prestonici dok je bend uživo svirao borilačke himne u znak dobrodošlice ruskom lideru, koji se sastao sa mongolskim predsednikom Uhnaajginom Kurjelsukom.

Uoči njegove posete Ukrajina je pozvala Mongoliju da uhapsi Putina.

– Pozivamo mongolske vlasti da ispoštuju obaveznu međunarodnu poternicu i prebace Putina Međunarodnom krivičnom sudu u Hagu – saopštilo je ukrajinsko Ministarstvo spoljnih poslova u Telegramu.

Sud je prošle godine tvrdio da je ruski predsednik odgovoran za ratne zločine, fokusirajući se na nezakonitu deportaciju dece iz Ukrajine u Rusiju. Takođe je izdao nalog za hapšenje ruske komesarke za prava deteta Marije Lvove-Belove zbog istih zločina.

Moskva je ranije demantovala optužbe i rekla da su nalozi „nečuveni“.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter