Izvor: NOVOSTI
25.10.2024 u 19:15
0

RADNIČKA PARTIJA KURDISTANA PREUZELA ODGOVORNOST ZA TERORISTIČKI NAPAD U ANKARI: Napad izvela dva člana

Kurdi su danas preuzeli odgovornost za teroristički napad u Ankari, u kojem je ubijeno pet osoba, a povređeno 20.

U saopštenju vojnog krila PKK navodi se da su napad na prostorije vazduhoplovne i odbrambene kompanije TUSAS izvela dva člana takozvanog “Besmrtnog bataljona“ kao odgovor na turske “masakre“ i druge operacije u kurdskim regionima, prenosi AP.

SEVERNA KOREJA SE KONAČNO OGLASILA: Progovorila o vojnicima u Rusiji

 

Muškarac i žena su u sredu upali u prostorije TUSAS-a na periferiji Ankare, podmetnuvši eksploziv i otvorivši vatru.

Žena napadač oduzela je sebi život detonirajući eksplozivnu napravu nakon što je povređena u razmeni vatre na ulazu u kompleks, rekao je ministar unutrašnjih poslova Ali Jerlikaja.

Napadač je bacio ručne bombe na snage bezbednosti koje su se približavale, a zatim je detonirao eksplozivnu napravu u toaletu obližnje zgrade „shvativši da nema izlaza“, dodao je ministar.
Turska je prethodno za napad okrivila PKK i odmah pokrenula seriju vazdušnih udara na lokacije i objekte za koje se sumnja da ih ta militantna grupa koristi u severnom Iraku ili u severnoj Siriji.

– Saznanja idu u pravcu da je teroristički napad na kompaniju TUSAS izveden nakon infiltracije terorista iz Sirije – rekao je ranije danas turski predsednik Redžep Tajip Erdogan.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter