Izvor: agencije
12.05.2024 u 17:18
0

RAT RUSIJE UKRAJINE NE POSUSTAJE: Granatirana stambena zgrada ruskom Belgorodu, ima mrtvih

U ukrajinskom bombardovanju pograničnog ruskog grada Belgoroda pogođena je stambena zgrada koja se urušila i u njoj ima žrtava, saopštili su lokalni zvaničnici.

U saopštenju Ruskog istražnog komiteta navodi se da je zgrada sa 10 spratova pogođena ukrajinskim granatiranjem. Rečeno je da među ruševinama ima mrtvih i povređenih, ali nije saopšteno više detalja.

Rusko Ministarstvo zdravlja saopštilo je da je najmanje 17 ljudi povređeno u napadu i da su u toku spasilačke akcije.

Upozorenja o vazdušnom napadu su u nedelju ujutru izdata širom Belgorodske oblasti. Grad Belgorod takođe se našao pod vatrom i u subotu uveče, pri čemu je jedna osoba poginula, a 29 povređeno, rekao je lokalni guverner Vjačeslav Gladkov.

Gradovi širom zapadne Rusije su pod redovnim napadima dronova još od maja 2023. godine, a ruski zvaničnici za to okrivljuju Ukrajinu čiji zvaničnici nikada nisu priznali odgovornost za napade na rusku teritoriju ili poluostrvo Krim.

Belgorodska oblast, blizu granice Rusije i Ukrajine, bila je meta velikog broja napada od početka rata, ciljevi su najčešće bili u ruralnim oblastima, ali je bilo napada i na glavni grad oblasti – Belgorod.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter