Izvor: Alo
18.08.2024 u 08:53
0

REŠENA MISTERIJA UBISTVA STAROG 40 GODINA: Rekla da ide na dejt

IZAŠLA IZ KUĆE U SPAVAĆICI, UJUTRU JE PRONAĐENA MRTVA

Detektivi u Južnoj Kaliforniji pronašli su osobu odgovornu za nerešeno ubistvo iz 1986. godine 19-godišnje devojke – serijskog ubicu osuđenog na smrtnu kaznu, saopštila je kancelarija šerifa okruga Los Anđeles.

Keti Smol je radila kao prostitutka kada je ubijena u februaru 1986. godine, rekla je njena cimerka u to vreme, saopštio je šerif Peti Tomas na konferenciji za medije u utorak.

U CELOJ DRŽAVI NESTALO STRUJE: Liban u totalnom mraku

Keti je rekla cimerki da ide da se sastane sa muškarcem po imenu Bil, koji će joj dati 50 dolara kako bi ga odvezla od Lejka Elsinora do Los Anđelesa.

Te noći izašla je iz kuće u spavaćici, rekao je Tomas.

Čitajući novine sledećeg dana, njena cimerka je saznala o ženi koja je izbodena na smrt u Južnoj Pasadeni. Strahujući da bi to mogla da bude Keti, kontaktirala je policiju i uspela da je identifikuje. Istražitelji, međutim, nisu uspeli da reše slučaj.

U oktobru 2019. godine, oko 33 godine kasnije, mrtvozornik je proveravao smrt čoveka preko puta ulice gde je ubijena Keti, kada je u njegovoj kući pronašao nekoliko predmeta koji su podigli zabrinutost, dodao je Tomas.

Među njima se nalaze i „brojne fotografije žene za koje se čini da su napadnute i držane protiv svoje volje, moguće od strane preminulog“, kao i članak iz novina o smrti Keti.

Policija je zatražila nalog za pretres i urađeno je DNK testiranje na nekim predmetima iz njegove kuće kako bi se otkrilo da li se poklapaju sa Keti, ali nije pronađeno podudaranje.

Iako su istražitelji u početku smatrali da je mrtav čovek osumnjičeni, zaključili su da nije povezan sa njenim slučajem i drugim zločinima.

Ali nakon pregleda Ketinog dosijea zbog članka pronađenog u kući tog čoveka, istražitelji su saznali da dokazi u njenom slučaju, uključujući komplet za seksualne napade, nikada nisu bili DNK testirani. U avgustu 2019. godine njena odeća je testirana i podaci su upoređeni sa federalnom bazom, gde su detektivi povezali Vilijama Safa sa slučajem, dodao je Tomas.

Saf je osuđen na smrtnu kaznu i nalazio se u zatvoru u San Kventinu, gde je osuđen zbog 12 ubistava u krugu Riversajd. Bio je poznat kao „Ubica prostitutki iz Riversajda“ ili „Ubica iz Lejka Elsinora“.

U maju 2022. godine Saf je prebačen iz San Kventina u Los Anđeles, gde je priznao da je ubio Keti, dodao je Tomas.

„Detektivi su ga ispitivali dva dana. Posle sedam sati, priznao je i otkrio detalje ubistva Keti Smol. Takođe je priznao neka od ranijih ubistava u okrugu Riversajd“, objasnio je šerif.

Tomas je rekao da se Saf sreo sa Keti u radnji za popravku kompjutera u kojoj je radio. Dogovorili su se da je pokupi ranije te noći. Kada je bila u njegovim kolima, ispričao je Saf, došlo je do svađe i on se razbesneo kada mu je oborila naočare sa lica.

Saf je rekao da je izvadio nož koji je držao u vozilu i izbo nekoliko puta Keti u grudi. Dok je sedela na prednjem sedištu, izgurao ju je iz vozila na ulicu i pobegao.

U vreme ubistva, Saf je bio na uslovnoj slobodi nakon što je u Teksasu osuđen na zatvor zbog smrti svoje dvomesečne ćerke 1974. godine.

Tužilaštvo kruga Los Anđeles odbio je da ga goni u ovom slučaju zbog njegovih godina – ima 73, prethodnih osuda i što je čekao smrtnu kaznu.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter