Izvor: sputnik
16.08.2024 u 21:40
0

RUSI JAVLJAJU DA UKRAJINA PRIPREMA NAPAD BOMBOM: Potvrda od ukrajinskih zarobljenika

Ukrajinska vojska priprema napad prljavom nuklearnom bombom

Ukrajinska vojska priprema napad prljavom nuklearnom bombom, a u planu je da se napadi izvedu na mestima gde se čuva istrošeno gorivo za nuklearne elektrane, saopštavaju vojni reporteri.
Vojni reporter Marat Hajrulin saopštava da je sa tim ciljem u grad Žute Vode u Dnjepropetrovskoj oblasti već dopremljena bojeva glava kako bi se ta provokacija sprovela u delo.
Naime, u planu je da se ona detonira na teritoriji Istočnog rudarsko-prerađivačkog kombinata.
Hajrulin je pozvao da se prema ovoj informaciji sve strane odnesu veoma ozbiljno imajući u vidu očaj kijevskog režima koji se nalazi pod velikim pritiskom Zapada.
„Velika je šansa da se napad izvede i na Kursku i na Zaporošku nuklearnu elektranu“, dodao je on.
Potvrda od ukrajinskih zarobljenika
Tu informaciju je potvrdio i neimenovani predstavnik ruskog vojnog resora koji je rekao da su zarobljeni ukrajinski vojnici priznali da se priprema napad na Kursku i Zaporošku nuklearnu elektranu.
Takođe su potvrdili da je meta da se dignu u vazduh skladišta za istrošeno nuklearno gorivo i da su već dopremljene bojeve glave sa radioaktivnim supstancama.
Koordinator proruskog Nikolajevskog gerilskog pokreta Sergej Lebedjev optužio je Zapad, a najviše Veliku Britaniju, da njihove specijalne službe pomažu Kijevu da realizuje napad prljavom bombom.
Takođe je rekao i da raspolaže operativnim informacijama da je zbog toga u gradu Sumi i u Zaporožje stiglo mnoštvo zapadnih novinara.
PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter