Izvor: ALO
04.07.2024 u 18:59
0

„RUSI JEDNOSTAVNO SRAVNE SA ZEMLJOM“ Koje su dve ključne odluke o kojima se Kuleba izjasnio?

Ukrajinski ministar spoljnih poslova: Ključne odluke za promenu situacije u ratu sa Rusijom

Ministar spoljnih poslova Ukrajine, Dmitro Kuleba, istakao je danas da su potrebne ključne odluke ukrajinskih partnera kako bi se promenila situacija u ratu sa Rusijom. Kuleba je naglasio da je neophodno dozvoliti udare na rusku teritoriju, posebno na aerodrome i bombardere u vazduhu, kao i obezbediti više artiljerije i municije kako bi se promenili trendovi na frontu u vezi sa ofanzivom ruskih trupa na ukrajinskoj strani. On je istakao da su već donete određene odluke, ali da postoje dve ključne odluke koje ukrajinski partneri moraju da donesu.

Kuleba je naglasio da je najbolnija tačka kopnenih snaga Ukrajine veliki broj vođenih bombi koje se bacaju na njih, što uzrokuje masovna uništavanja i gubitak života. On je istakao da je neophodno otkloniti pretnju vazdušnog bombardovanja kako bi se ojačale kopnene pozicije i otežao napredak ruskih trupa. Pored toga, ministar je istakao da je povećanje snabdevanja municijom od suštinskog značaja za promenu situacije na frontu, naglašavajući da će ova dva faktora zajedno imati opipljiv efekat u borbi protiv ruskih trupa.

Kuleba je najavio da su u pripremi rešenja koja će omogućiti uništavanje bombardera na ruskoj teritoriji, ističući da su za to potrebne rakete dugog dometa ili dovoljan broj PVO sistema i presretača. Ministar je izrazio uverenje da će pomenute odluke biti donete i pozvao partnere da to urade što je pre moguće, ističući da je Ukrajina spremna da se suoči sa izazovima koje mogu izazvati rastuće radikalne desničarske političke snage u evropskim državama.

Ruska agresija na Evropu kao glavni izazov

Kuleba je ocenio da glavni izazov nije samo ruska agresija na Ukrajinu, već i ruska agresija na Evropu u širem smislu. On je istakao da ruski predsednik Vladimir Putin očekuje da će Ukrajina propasti od iscrpljenosti i da će se partneri u Evropi i Americi umoriti od podrške Kijevu, ali je naglasio da je Ukrajina pokazala da može da pobedi i oslobodi svoje teritorije, čime je uništila Putinove nade i kalkulacije za Ukrajinu.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter