Izvor: 24 sedam
20.08.2024 u 18:57
0

RUSI UNIŠTILI UKRAJINSKO KOMANDNO MESTO: Stradalo više od 30 zapovednika (VIDEO)

Do napada je došlo u utorak rano ujutro

Ruski vazdušni napad uništio je ukrajinsko komandno mesto u Sumskoj oblasti, saopštilo je Ministarstvo odbrane u Moskvi, objavljujći snimak noćnog udara.

Do napada je došlo u utorak rano ujutro, saopštila je ruska vojska. Supersonični višenamenski mlazni avion Su-34 bacio je klizne bombe na cilj, za koji je Ministarstvo reklo da upravlja 47. mehanizovanom brigadom ukrajinskih kopnenih snaga.

U snimcima iz vazduha se vidi mračni gradski pejzaž sa raskrsnicama koje se nalaze u centru grada Gluhova, nekih 15 kilometara od ruske granice. Iz jedne od zgrada, koja je na Gugl mapama označena kao auto-mehaničarska radnja, odjeknula je ogromna eksplozija. Ubrzo je usledila sekundarna eksplozija.

Ruska vojska je tvrdila da je to mesto koristila 47. mehanizovana brigada kao komandno mesto i skladište municije. U napadu je ubijeno ukrajinsko vojno osoblje, uključujući oficire na rukovodećim pozicijama, navodi se u izveštaju.

Ministarstvo nije procenilo broj ukrajinskih žrtava, ali neprovereni izveštaji onlajn medija fokusiranih na vojsku tvrde da je ubijeno čak 90 vojnika, uključujući 30 viših u lancu komandovanja od redovnih vojnika.

Sumska oblast se graniči sa ruskom Kurskom oblašću, gde Kijev trenutno pokušava da zauzme teritoriju u ofanzivnoj operaciji pokrenutoj pre dve nedelje. Jedan od ciljeva upada, kako je izjavio ukrajinski lider Vladimir Zelenski, jeste uspostavljanje „tampon-zone“ za sprečavanje ruskih prekograničnih napada. Moskva taj upad smatra terorističkom po prirodi, tvrdeći da Kijev namerno gađa civile.

Ruska vojska procenila je ukrajinske gubitke u ofanzivi na 3.800 vojnika. Upad je takođe koštao Kijev stotine tenkova i drugih komada teškog naoružanja, od kojih su mnoge obezbedili zapadni donatori, navodi ruska vojska.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter