Izvor: INFORMER
08.06.2024 u 12:27
0

RUSI UZIMAJU NOVE TERITORIJE DOK UKRAJINCI BEŽE: Granatirano Sadovo!

Raste broj žrtava u selu Sadovo

Broj žrtava tokom granatiranja sela Sadovo u Hersonskoj oblasti porastao je na 21, od kojih je jedno dete, saopštio je gubernator Vladimir Saldo.

– Postoji 21 žrtva i troje teško povređenih koji su evakuisani i prebačeni u obližnju bolnicu – rekao je on, dodajući da je napad izveden sa desne strane Dnjepra.

Napad!

Ukrajinska vojska napala je dronovima dva automobila u Belgorodskoj oblasti, ima povređenih, rekao je gubernator regiona Vjačeslav Gladkov.

UKRAJINCE PREGAZILI RUSI! PUTINOVA VOJSKA SEJE STRAH: Ovo ne sme da se čuje u Ukrajini

Granatirano Sadovo

Ukrajinska vojska granatirala je selo Sadovo u Hersonskoj oblasti, a granata je pala na prodavnicu i tom prilikom poginulo je 19 ljudi, saopštio je gubernator Vladimir Saldo.

Kako je rekao, granata je pala u trenutku kada se u prodavnici nalazilo mnogo ljudi, pored 19 poginulih ranjeno je još najmanje petoro civila.

 

Rusija zauzima teritorije za 30 do 60 dana

Rusija bi u narednih mesec ili dva mogla da zauzme borjne ukrajinske teritorije uključujući i Odesu, upozorio je pukovnik američke vojske u penziji Leri Vilerson.

– Pogledao sam kartu i video koju je sve teritoriju zauzela Rusija i šta bi mogla da zauzme u narednih 30 do 60 dana. Odesa će pasti, Ukrajina neće imati izlazak na Crno more, može da zaboravi na trgovinu žitom – rekao je on.

Takođe je rekao i da su sve izjave zapadnih političara o tome da Ukrajina može da pobedi Rusiju apsurdne, te da ukoliko se konflikt nastavi, Kijev će ostati bez ogromne teritorije.

Zelenskom se još vlada

Predsednik Vladimir Zelenski rekao je da ukrajinski narod priznaje i utvrđuje njegov legitimitet, dok je kritikovao legitimitet ruskog predsednika Vladimira Putina.

– Legitimitet predsednika Zelenskog priznaje narod Ukrajine. Naš narod je slobodan. Putinov legitimitet priznaje samo drug Putin – rekao je Zelenski na konferenciji za novinare u Parizu.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter