Izvor: 24 sedam
20.08.2024 u 18:22
0

RUSI ZAUSTAVILI UKRAJINCE U KURSKU: Uništeni glavni resursi

Prema rečima čečenskog zapovednika, strani vojnici uključeni u ukrajinsku operaciju u Kursku uključuju vojnike iz zemalja NATO-a

Pokušaji ukrajinskih snaga da napreduju zaustavljeni su u celoj Kurskoj oblasti, uništeni su glavni resursi neprijatelja, a ruske trupe rade na čišćenju naselja od neprijatelja, saopštio je komandant specijalnih snaga Ahmat Apti Alaudinov.

– Ništa ne vredi to od trenutka kada su naše jedinice ušle…Prvih dana smo bili zauzeti zaustavljanjem glavnih snaga neprijatelja i uspeli smo. Neprijatelj je potpuno zaustavljen po celom perimetru – rekao je Alaudinov u intervjuu za Rašan TV.

Prema rečima komandanta, uništavanje glavnih resursa ukrajinskih snaga, uključujući njihove prednje ešalone, „nanelo je veoma veliku štetu neprijatelju“.

– Izgubili su mnogo opreme, tenkova, oklopnih vozila i mnogo pešadije. Uništavanje neprijatelja se nastavlja, već čistimo neka naseljena mesta. Trenutno se radi na raščišćavanju naselja. Mislim da u ovom trenutku više ne moramo da brinemo da će neprijatelj, ma koliko još resursa da ima, mogao da prođe kroz područje gde se mi nalazimo – rekao je komandant.

 Zaustavljeni su na lokaciji koja im nije baš povoljna… Čak i sada su počeli da se aktivno ukopavaju. Neće im biti baš povoljno ni da se brane, jer mi u ovom trenutku već kontrolišemo snabdevanje, transport – logistika neprijatelja i on svakodnevno trpe ogromne gubitke na logističkim pravcima“, dodao je Alaudinov.

Prema rečima komandanta, strani vojnici uključeni u ukrajinsku operaciju u Kursku uključuju vojnike iz zemalja NATO-a

– Dodali su ogroman broj stranih plaćenika, koliko je moglo da se prikupi. Mislim da treba napomenuti da su među tim stranim plaćenicima bili ljudi koji su direktno zaposleni u jedinicama NATO-a – rekao je Alaudinov.

Komandant Ahmata je uveren da je operacija u Kursku bila zavera sila NATO-a koja je osmišljena da odvrati pažnju Rusije i natera je da zaustavi napredovanje kroz druge oblasti, i naglasio da su je pratili ratni zločini neprijateljskih snaga.

– SAD i Britanija su predvodile ovu operaciju… Ovaj proboj je imao za cilj da nas baci na kolena i da nas zadavi. Nažalost, ispostavilo se da je neprijatelj ušao na rusku teritoriju, civili su poginuli, upucao ih je neprijatelj – kazao je Alaudinov.

Ranije u utorak, u intervjuu kineskom ratnom dopisniku, Alaudinov je rekao da očekuje da će borbe, ne samo u regionu Kursk, već i specijalna vojna operacija u celini, biti okončane u naredna dva ili tri meseca.

Ukrajina je 6. avgusta započela iznenadnu ofanzivu velikih razmera u ruskoj Kurskoj oblasti. U ponedeljak je rusko Ministarstvo odbrane izvestilo da je neprijatelj izgubio do 3.800 vojnika i 54 tenka. Ruska vojska je u tom području rasporedila velike kopnene formacije, avione i dronove.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter