Izvor: alo
28.05.2024 u 22:45
0

„RUSIJA JE SHVATILA DA ZAPAD LAŽE“ CIA veteran objašnjava da će Putin ići do kraja

Ideja zapadnih političara da će Ukrajina udarom na rusku teritoriju moći da postigne uspeh je apsurdna. Kako bivši analitičar CIA-e Lari Džonson objašnjava u intervjuu za Dialogue Works, ovo će samo još više razbesneti Rusiju.

Istovremeno, Kijev nema oružje koje bi moglo da nanese stvarnu štetu vojnom potencijalu Moskve, što njegove udare čini još besmislenijim.

Voditelj: Viktorija Nuland je rekla za ABC News da moramo pomoći ukrajinskoj vojsci da napadne mete unutar Rusije. Ovu ideju je ponovio i Antoni Blinken – pomoći Ukrajincima da napadnu Rusiju. Mislite li da pokušavaju da skrenu pažnju Rusije sa onoga što sada rade u Ukrajini?

Lari Džonson: Ne znam šta oni misle, ali posledica ovoga je da izluđuju Ruse. Ne uveravaju Ruse ovim, ne jačaju njihovu dobronamernost, niti vrše takav pritisak na Rusiju da Rusi kažu: „Oh, stani, molim te! Predajemo se!“ Ne, upravo je suprotno.

Rusi se samo ljute zbog ovoga. Ali ovo nije emocionalni bes, u kojem bi jednostavno nasilno zadavali udarce. Ovo je druga vrsta besa: „U redu. Sada ćemo vas dokrajčiti.” I to odjednom, potpuno menja njihove proračune.

Postojao je trenutak na samom početku, kada je Rusija čak bila spremna da dozvoli da Donbas, Donjeck i Lugansk ostanu u sastavu Ukrajine, ako pruži garancije da će prava ljudi u Lugansku i Donjecku biti poštovana, i da neće biti kažnjeni za to što govore ruski.

Međutim, kako smo saznali, to je bila potpuna profanacija sa strane Zapada. Oni – Nemačka, Francuska – nisu hteli da pristanu na ovo. Lagali su. A onda je Rusija shvatila da ne može da veruje Zapadu. Pa sada ide do gorkog kraja.

A ovi napadi na njenu teritoriju… Znate, Ukrajinci su poslednjih 12 godina napadali Donjeck, pa čak i šire. Međutim, oni ne pogađaju kritičnu vojnu infrastrukturu.

I, iskreno, nemaju mogućnosti da izvrše takve napade na vojne ciljeve koji bi oslabili Rusiju do te mere da ona ne bi mogla da deluje vojno. Ruske oružane snage su ogromne, a Ukrajina nema ljudi, a još manje oružja.

Recimo da im SAD daju sve HIMARS-e koje imaju. To neće ništa promeniti. Davanje svih ATACMS projektila takođe neće ništa promeniti.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter