Izvor: kurir
26.08.2024 u 09:29
0

RUSIJA PODIGLA 17 BOMBARDERA: Tuku širom Ukrajine

Eksplozije jutros odjekuju u ukrajinskoj prestonici Kijevu i drugim gradovima širom zemlje pošto je Rusija pokrenula veliki napad raketama i dronovima.

Kijev indipendent prenosi da su se sirene za vazdušnu opasnost oglasile širom Ukrajine nešto pre šest sati po lokalnom vremenu.

Izveštači ovog sajta javljaju da su se prve eksplozije u glavnom gradu čule nekih dva i po sata kasnije, a zatimje usledilo i više drugih par minuta kasnije.

KIM DŽONG UN ODUŠEVLJEN DRONOVIMA SAMOUBICAMA: Ozareno gledao prvo testiranje

Vitalij Kličko, gradonačelnik Kijeva, saopštio je da je došlo do prekida snabdevanja strujom u „više distrikta“ prestonice i kasnije dodao da u gradu ima i problema sa snabdevanjem vodom.

Ihor Poliščuk, gradonačelnik Lucka na severozapadu Ukrajine, objavio je da je u ruskom napadu oštećena stambena zgrada i da je jedna osoba stradala.

Serhij Lisak, guverner Dnjipropetrovske oblasti, saopštio je da je 69-godišnji muškarac ubijen u napadu ruskih snaga.

– Eksplozije su se takođe čule i u Harkovu – objavio je gradonačelnik Ihor Terehov.

Detonacije su zabeležene i u Odesi, Vinici, Zaporožnju, Kremenčuku, Hmeljnickom, Dnjipru, Kropivnitskiju i Krivom Rihu.

Ukrajinsko Ratno vazduhoplovstvo je prvobitno zabeležilo aktivsnost 11 bombardera, kao i brojnih dronova kamikaza koji su išli ka gradovima širom Ukrajine.

Nakon toga su registrovana lansiranja rakete različitih vrsta.

Kijev indiprendent navodi da je posle toga u vazduhu zabeleženo još šest ruskih bombardera.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter