Izvor: Sputnjik
25.07.2022 u 15:16
0

RUSIJA TVRDI DA JE KIJEV PRIPREMAO MONSTRUOZNU PROVOKACIJU! Planirali da izazovu eksploziju toksičnog heksana u Slavjansku!

Kijev je planirao da izvede provokaciju u uljari u Slavjansku, izazivanjem eksplozije tečnosti s toksčinim heksanom u ramzeri većoj od 120 tona, rekao je ponedeljak načelnik Nacionalnog centra za upravljanje odbranom Ruske Federacije, general-pukovnik Mihail Mizincev.

Kijev tvrdi da su uništili 50 ruskih skladišta muncije koristeći američke raketne sisteme HIMARS!

– Ministarstvo odbrane Rusije upozorava žitelje Slavjanska na to da je kijevski režim pripremio novu monstruoznu provokaciju, koja podrazumeva korišćenje jakih otrovnih supstanci. Saradnici Službe bezbednosti Ukrajine su planirali da narednih dana u uljari izazovu eksploziju tečnosti koja sadrži hemijski opasnu supstancu heksan, u razmeri većoj od 120 tona – rekao je Mizincev.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Prema njegovim rečima, takva eksplozija mogla bi da izazove pogibiju desetina hiljada civila, kao i ukrajinskih vojnika.

– Poseban cinizam takvih neljudskih dejstava ukrajinskih vlasti je u tome što su, radi postizanja svojih zločinačkih ciljeva spremni da žrtvuju desetine hiljada sopstvenih građana koji žive u Slavjansku, kao i vojnika ukrajinskih oružanih formacija koje su u gradu – rekao je Mizincev.

Mizincev je dodao da je cilj Kijeva da nakon ove provokacije optuži rusku vojsku i snage Donjecke Narodne Republike za neselektivne napade na potencijalno opasno objekte, što bi izazvalo masovni odjek u medijima.

General je objasnio da je heksan moćni neurotoksin i kancerogen, koji nadražuje kožu, pri udisanju oštećuje pluća, deluje kao jaka narkotička supstanca, izaziva pospanost, vrtoglavicu, oštećuje periferni nervni sistem, slavost u nogama i druge simptome.

Heksan može da se zapali na spoljnoj temperaturi od 23 do 38 stepeni, a eksplozija može da se dogodi i na visokoj temperaturi vazduha kakva je sada u rejonu Slavjanska.

Ministarstvo odbrane Rusije pozvalo je Ujedinjene nacije, Međunarodni komitet Crvenog krsta i Organizaciju za zabranu hemijskog oružja da utiču na kijevski režim za sprečavanje planirane provokacije u Slavjansku.

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter