Izvor: SPUTNIK
15.08.2024 u 21:39
0

RUSIJA U UN: Kijevski režim pokazao pravo lice, Kina je razočarana

Zdravorazumski deo UN, a posebno Kina, razočaran je time što je šef kijevskog režima Vladimir Zelenski krenuo putem eskalacije rusko-ukrajinskog sukoba, izjavio je zamenik stalnog predstavnika Rusije u UN Dmitrij Poljanski.

„Naši sagovornici u UN – mislim na zdravorazumski deo UN, a ne onaj koji uporno štiti kijevski režim ma šta on radio, nego na one koji su pokušavali da uhvate znake miroljubivosti u poslednjim izjavama kijevskog režima – svi su prilično razočarani jer je očigledan izbor Zelenskog i njegove klike u korist eskalacije. Posebno su, kako mi se čini, razočarani Kinezi, pošto je njihova zemlja načinila ozbiljne diplomatske napore da učvrsti stav globalnog Juga (u podršci kineske inicijative za rešavanje sukoba)“, rekao je Poljanski u emisiji „Solovjov lajv“.

Kako je saopštilo Ministarstvo spoljnih poslova Kine, više od sto zemalja je podržalo kinesku inicijativu, ali kako primećuje Poljanski, „svi ti napori su faktički poništeni činjenicom da je Zelenski izabrao eskalaciju i izveo napad na Kursku oblast“.

„Generalno, tako ovde i govore – naravno, ne uživo, pred kamerama, ali ipak u razgovorima sve kolege govore o napadu Ukrajine na Kursku oblast Rusije. To je veoma velika promena u percepciji, pošto je Ukrajina uvek pokušavala da se pozicionira kao žrtva agresije. Sada je prilično teško održati takav narativ, jer su mnoge zemlje globalnog Juga uvidele pravo lice kijevskog režima“, zaključio je ruski diplomata.

Podsetimo, masovni napad ukrajinskih oružanih snaga na Kursku oblast počeo je 6. avgusta. Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je da je kijevski režim izveo provokaciju, te da vrši neselektivno granatiranje civilnih meta. Direktor FSB Rusije je saopštio da je Kijev u Kurskoj oblasti izveo teroristički napad uz podršku kolektivnog Zapada.
PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter