Izvor: Sputnik
11.09.2024 u 21:18
0

RUSIJA UPOZORAVA SAD: Ako vam je do vaše bezbednosti, prestanite sa provokacijama

SAD treba da prestanu sa provokativnim spekulacijama na temu ukrajinskih napada u dubinu ruske teritorije ako su zainteresovane za svoju bezbednost, izjavio je zamenik ministra spoljnih poslova Rusije Sergej Rjabkov.

„Ako su SAD zainteresovane za, kako same kažu, jačanje sopstvene bezbednosti, trebalo bi odmah da prestanu sa takvim provokativnim temama i da se, naravno, uzdržavaju od slanja bilo kakvog naoružanja u zonu specijalne vojne operacije. I da ne podstiču svoje klijente u Kijevu na korake koji mogu još više da pogoršaju situaciju“, rekao je Rjabkov.

Kako je ocenio, izjave SAD o mogućem ukidanju ograničenja Kijevu za napade u dubinu ruske teritorije predstavljaju elemenat psihološkog rata.

„To je deo hibridnog rata koji Vašington odavno vodi protiv naše zemlje. To je pokušaj da psihološki utiču na čvrstu rešenost naše zemlje da u potpunosti osigura sprovođenje svih zadataka specijalne vojne operacije“, konstatovao je Rjabkov.
On je zaključio da signali i postupci SAD koji vode ka eskalaciji neće promeniti put kojim Rusija ide, ali će povećati rizike za Vašington i njegove saveznike.
Predsednik Rusije Vladimir Putin poručio je ranije da predstavnici zemalja NATO-a moraju biti svesni sa čime se igraju kada govore o predlozima Zapada da se Kijevu dozvole napadi na teritoriju Rusije.
Generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg smatra da Kijevu treba dozvoliti da izvodi napade na rusku teritoriju zapadnim oružjem, jer je, po njegovom mišljenju, „to samoodbrana, što je posebno važno u kontekstu ofanzive ruske vojske kod Harkova“.
PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter