Izvor: ALO
06.06.2024 u 22:52
0

RUSKI BRODOVI PRIBLIŽILI SU SE AMERIČKOJ OBALI: Poznato i da li nose nuklearno oružje!

Ruski ratni brodovi u poseti Kubi

Grupa brodova ruske mornarice stiže u zvaničnu posetu Kubi 12. juna 2024. godine. Kubansko Ministarstvo odbrane je saopštilo da će ova poseta trajati do 17. juna 2024. godine, a da će se odvijati u luci Havane. Grupa brodova se sastoji od četiri plovila – fregate „Admiral Gorškov“, nuklearne podmornice „Kazanj“, tankera „Akademik Pašin“ i spasilačkog tegljača „Nikolaj Čiker“.

 

PUTIN IMA PLAN ZA OKONČANJE RATA: Lider Rusije zapretio NUKLEARNOM OSVETOM, pa spomenuo NATO“Da li ste poludeli“

Kubansko Ministarstvo odbrane ističe da je poseta ruskih brodova povezana sa istorijskim i prijateljskim odnosima između Rusije i Kube. Takođe, naglašava se da će poseta biti sprovedena u skladu sa međunarodnim pravilima te da nijedan brod ne nosi nuklearno oružje, čime se eliminiše bilo kakva pretnja po region.

Tokom boravka ruskih brodova na Kubi, planiran je program koji obuhvata posetu komandantu kubanske mornarice i gubernatoru Havane, kao i razgledanje mesta od istorijskog i kulturnog značaja. Ministarstvo odbrane najavljuje da će po dolasku u luku biti ispaljen 21 pluton sa jednog od brodova u znak pozdrava, na šta će uslediti odgovor artiljerijske baterije Revolucionarnih Oružanih snaga Kube iz tvrđave San Karlos de la Kabanja.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter