Izvor: Sputnjik
26.09.2022 u 19:40
0

RUSKI DIPLOMATA PORUČIO: Politika SAD zasnovana na sukobu s Rusijom sve više zabrinjava

Politika Vašingtona, zasnovana na sukobljavanju s Moskvom, izaziva sve veću zabrinutost, izjavio je zamenik šefa ruske diplomatije Sergej Rjabkov.

Sergej Rjabkov upozorava: Amerika planira da se „bori do poslednjeg Ukrajinca kako bi nanela strateški poraz Rusiji“

– Posao se promenio. Mi se u pravom smislu te reči bavimo upravljanjem krizom, sve oštrijom. Stalno moramo da se bavimo ponašanjem Amerikanaca koje izaziva sve veću zabrinutost – rekao je Rjabkov.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

Prema njegovim rečima, SAD moraju da se „ohlade“ i da prekinu da izazivaju napetost u odnosima, jer bi situacija mogla da se približi veoma opasnoj granici.

– Iznova i iznova govorimo američkim sagovornicima, ako ćemo da upotrebimo maksimalno neutralne reči, da oni moraju da se, kako se to kaže, ohlade i da ne zatežu situaciju, da je ne približavaju opasnoj granici – rekao je Rjabkov.

Diplomata je istakao da je Moskva u više navrata upozoravala Vašington da američka podrška Kijevu predstavlja tu opasnu granicu.

– U više navrata smo slali upozoravajuće signale američkim kolegama da njihovo nesuzdržano, neprekidno povećavanje svih oblika podrške Kijevu, uključujući i podršku njihovih saveznika, sve nas približava opasnoj granici – rekao je Rjabkov.

Prema njegovoj oceni, agresivnost Vašingtona raste, zbog čega je Moskva primorana da neprekidno šalje američkoj adinistraciji signale koji treba da preduprede njene bezobzirne poteze.

– Ti signali svedoče o tome da se vrlo odgovorno odnosimo prema sopstvenim granicama – istakao je Rjabkov i dodao da Rusija nije prekinula dijalog sa SAD, uključujući i razgovore o pitanjima nuklearne bezbednosti.

Ranije je savetnik američkog predsednika za nacionalnu bezbednost Džejk Salivan izjavio da SAD i dalje aktivno koriste mogućnosti direktnih kontakata s ruskim rukovodstvom i dodao da su SAD direktno upozorile ruske vlasti na 2katastrofalne“ posledice upotrebe nuklearnog oružja u Ukrajini.

Rjabkov je, međutim, naglasio da nema nikakvih promena u pristupu Rusije pitanju eventualne upotrebe nuklearnog oružja, te da je sve u skladu s ruskom vojnom doktrinom i osnovama državne politike u oblasti nuklearnog obuzdavanja.

On je ocenio da je smešno slušati kritiku Vašingtona na račun Moskve u vezi s kontrolom nad naoružanjem, jer su SAD zemlja koja je sama raskinula osnovne sporazume u toj oblasti.

– Smešno je slušati izjave o privrženosti kontroli nad naoružanjem od zemlje koja je poslednjih godina napravila niz potpuno neopravdanih i višestruko neprihvatljivih poteza, usmerenih upravo na deomntažu ključnih elemenata međunarodnog sistema kontrole nad naoružanjem – rekao je Rjabkov.

Prema njegovim rečima, Rusija očekuje nastavak dijaloga sa SAD o Sporazumu o kontroli strateškog ofanzivnog naoružanja.

– Ruska Federacija nastavlja dijalog o konkretnim pitanjima Sporazuma o kontroli strateškog ofanzivnog naoružanja, danas jedinog preostalog instrumenta u toj sferi koji osigurava relativnu predvidivost i stabilnost – naglasio je Rjabkov i dodao da se nada da će zdrav razum u toj sferi prevladati. 

*Gledajte „Happy“ kablovske kanale i to: „Moje happy društvo“, „Moj happy život“, „Moja happy zemlja“ i „Moja happy muzika“.
Program se emituje kod kablovskih operatera „IrisTV“ i „Supernova“, a možete ih pronaći na sledećim kanalima:
„Moje happy društvo“ – IrisTV / 171 ; Supernova / 71
„Moj happy život“ – IrisTV / 172 ; Supernova / 72
„Moja happy zemlja“ – IrisTV / 173 ; Supernova / 73
„Moja happy muzika“ – IrisTV / 174 ; Supernova / 74

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter