Izvor: sputnik
15.08.2024 u 18:09
0

RUSKI SISTEM PVO MEĐU NAJBOLJIMA U SVETU: Pentagon priznaje

SAD priznaju da protivvazduhoplovni raketni sistem S-400 i drugi elementi ruske protivraketne odbrane ostaju među vodećim u svetu, navodi se u saopštenju Ministarstva odbrane SAD.

„Ruski S-400 i ceo integrisani sistem PVO ostaje jedan od najnaprednijih u svetu“, navodi se u saopštenju.
Kako dodaju stručnjaci Pentagona, Rusija nastavlja da koristi bespilotne sisteme za osmatranje iz vazduha i prenošenje informacija vojsci na liniji fronta o promenama na bojnom polju.
Takođe se navodi da se Oružane snage Ukrajine suočavaju sa nestašicom naoružanja i municije.
„Ukrajinska vojska i dalje nema dovoljno oružja i municije, konkretno artiljerije, sistema PVO i dalekometnog oružja, kako bi obuzdala prednost Rusije u vazduhu i na kopnu. U junu je američka municija počela da stiže na front, ali ta pomoć će verovatno biti nedovoljna u poređenju sa 10.000 granata dnevno koje troši Rusija“, precizirano je u dokumentu koji je objavio generalni inspektor Pentagona.
Američki stručnjaci zaključuju da će Oružane snage Ukrajine „verovatno i dalje biti u stanju da vode odbrambena dejstva, ali ne i kontraofanzive velikih razmera, barem ne u narednih šest meseci“.
„Od februara 2022. godine, Kongres SAD je izdvojio preko 174,19 milijardi dolara dodatnih sredstava kao odgovor SAD na napad Rusije na Ukrajinu“, navodi se u izveštaju.
PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter