Izvor: tanjug
15.11.2021 u 21:03
0

SAD zabrinute: Rusija ugrozila svemir testiranjem projektila ASAT

 Američki Stejt department saopštio je da je Rusija danas još jednom testirala antisatelitski projektil (ASAT) na svom satelitu, nakon čega su se stvorili mali komadi, što ugrožava svemir i pokazuje da je rusko protivljenje korišćenju oružja u svemiru licemerno.

PROČITAJTE JOŠ: Policija utvrdila identitet bombaša ispred bolnice u Liverpulu

-Opasno i neodgovorno ponašanje Rusije ugrozilo je dugoročno mirno održavanje svemirskog prostora i jasno pokazuje da su izjave Moskve o protivljenju korišćenju oružja u svemiru neiskrene i licemerne -rekao je portparol Stejt departmenta Ned Prajs. 

PROČITAJTE JOŠ: Merkelova i Lukašenko razgovarali o migrantskoj krizi

On je dodao da je ruski projektil stvorio više od 1.500 komada „orbitalnog otpada koji se može uočiti“.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter