Izvor: KURIR
02.06.2024 u 09:09
1

SADA BAJDEN IDE NA SUD, MOŽDA I U ZATVOR: Sin predsednika Amerike nije uspeo da IZBEGNE PROCES zbog pištolja koji je BAČEN U ĐUBRE

Hanter Bajden, sin američkog predsednika Džoa Bajdena, sedeo je u federalnom sudu, spreman da prizna krivicu zbog poreskih prekršaja, ali je plan da oca poštedi politički od eksplozivnog suđenja usred predizborne kampanje i sebe spase verovatnog odlaska u zatvor ipak se na kraju ostvario.

Asošiejtid pres navodi da je, nakon obimne istrage, propao sporazum koji je mlađi Bajden želeo da postigne sa tužilaštvom.

Sada Hanter ide na sud zbog kršenja federalnih zakona o oružju, a proces, koji je pokrenulo Ministarstvo odbrane SAD, počinje sutra izborom porote u sudnici u saveznoj državi Delaver.

Protiv Bajdenovog sina su podignute tri tačke optužnice zbog kojih su preti do 25 godina zatvora.

AP navodi da se osobama koje su prvi put osuđene zbog kršenja federalnih zakona o oružju, što bi bio Hanterov slučaj, izriče zatvorska kazna koja je daleko od maksimalne, a da nije jasno da li će sudija Bajdenovog sina uopšte i poslati iza rešetaka.

Američka agencija navodi da suđenje mlađem Bajdenu dolazi u trenutku kada se politički i pravni svetovi prepliću u SAD više nego ikada ranije.

Hanter se, nakon četiri godine obeležene raznim istragama, prozivkama zbog problematičnog života koji je vodio i napadima republikanaca, sada suočava sa pretnjom presude za ozbiljno krivično delo.

U centru pažnje nisu poslovne veze Bajdenovog sina, koje su već duže vreme predmet federalne istrage i neuspešnih pokušaja predstavnika Republikanske partije u Kongresu da zbog toga pokrenu opoziv njegovog oca, već pištolj koji je u njegovom posedu bio nekih 11 dana.

U pitanju je Kolt kobra spešal kalibra ’38 za koji tužioci tvrde da ga je Hanter ilegalno kupio u oktobru 2018.

VANEDNO STANJE ZBOG DENGA GROZNICE: Ušli smo u zonu epidemije, porast u celoj zemlji

 

Kupovina nije obavljena po zakonu zato što je Bajdenov sin prodavcu dao lažnu izjavu da nije bio korisnik droga, iako to jeste bio.

Navodi se da Hanetr nikada nije pucao iz tog pištolja, a oružje je na kraju bačeno u smeće kako ne bi bilo povezano sa sinom šefa Bele kuće.

Iako na ovom suđenju neće biti izbneti detalji u vezi sa Hanterovim poslovima u inostranstvu koji republikancima služe da porodicu Bajden prikažu kao korumpiranu, AP očekuje da će se tokom ovog procesa čuti svedočenja koja su duboko lična i ponižavajuća, a vezana su za mračni deo života predsednikovog sina.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “SADA BAJDEN IDE NA SUD, MOŽDA I U ZATVOR: Sin predsednika Amerike nije uspeo da IZBEGNE PROCES zbog pištolja koji je BAČEN U ĐUBRE”

  1. Takvi vec davni godina trebali biti u vjecnom zatvoru i to je malo kolko su pobili naroda neduznog i razorili zemlje i ratova nametnuli ovakve slike netreba stavljat narod jezi i grozi kad vidi ove zlocince i ubice sta vise reci genocidasi svjetski

    0
    0
    Odgovori

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter