Izvor: KURIR
11.06.2024 u 18:25
0

SEVERNA FLOTA OSTALA BEZ MOĆNOG BRODA ZA BORBU PROTIV PODMORNICA: Ukrajina tvrdi da „Admiral Levčenko“ gori u Barencovom moru

Dmitro Pletenčuk, portparol ukrajinske mornarice, saopštio je da se veliki ruski brod za borbu protiv podmornica „Admiral Levčenko“ zapalio u Barencovom moru!

– Gori brod neprijatelja! Veliki protivpodmornički brod „Admiral Levčenko“ nalazi se u plamenu u Barencovom moru. Borba za spasavanje broda je u toku i nadamo se da će biti uzaludna. To se dešava kad „supersila“ dobije sankcije od Ukrajine i ne može samostalno da servisira motore proizvedene u Nikolajevu. Deset godina nije bilo dovoljno da se taj problem reši. Jedna od instalacija se zapalila. Učenje vam ide odlično, momci, samo nastavite tako. Nije „Moskva“, ali nije ni loše – napisao je portparol ukrajinske mornarice na svom nalogu na Fejbuku.

SERGEJ LAVROV PORUČIO DA RUSIJA ZNA: Zapad pokušava da igra na nuklearnu kartu

 

Posadu broda prema njegovim rečima čini nekoliko stotina ljudi.

Brod se inače nalazi u ruskoj floti od 1988. godine. Matična luka mu je Severomorsk na istočnoj obali Kolskog zaliva Barencovog mora.

„Admiral Levčenko“ nosi raketna torpeda Rastrub koja mogu da pogode i podvodne i površinske ciljeve.

Severna flota Ruske mornarice, podsetimo, saopštila je nedavno da su nuklearne podmornice u Barencovom moru izveli vežbe borbe pod vodom na dubini od 100 metara.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter