Izvor: 24sedam
24.08.2024 u 10:58
0

SEVERNA KOREJA OSUĐUJE PLAN SAD: Pjongjang će odlučno reagovati na svaku pretnju

SAD povećavaju rizik od sukoba

Portparol severnokorejskog Ministarstva spoljnih poslova izrazio je snažno neslaganje sa ažuriranom američkom nuklearnom strategijom koju je usvojio predsednik SAD Džozef Bajden.

TRAMP I KENEDI ZAJEDNO NA BINI: Bivši američki obaveštajac oduševljen ovim potezom

On je istakao da će Pjongjang odlučno reagovati na svaku nuklearnu pretnju iz SAD-a i da će Severna Koreja nastaviti da razvija svoj nuklearni potencijal kako bi zaštitila suverenitet i bezbednost, navodi se u izveštaju severnokorejske novinske agencije KCNA.

– Američke izmene nuklearne strategije, koje održavaju najveći nuklearni arsenal na svetu, ozbiljno narušavaju globalnu nuklearnu ravnotežu, bezbednosni pejzaž i sistem nuklearnog razoružanja – rekao je portparol.

On je dodao da ovakav pristup SAD podstiče trku u naoružanju i povećava rizik od nuklearnih sukoba širom planete.

Bela kuća je u utorak saopštila da tajni američki strateški nuklearni plan nije usmeren ka bilo kojoj pojedinačnoj zemlji ili pretnji.

Njujork Tajms je objavio da su SAD prvi put preusmerile svoju strategiju odbrane kako bi se fokusirale na odgovor na proširenje kineskog nuklearnog arsenala.

Kinesko Ministarstvo spoljnih poslova u sredu je izrazilo ozbiljnu zabrinutost zbog izveštaja američkog medija koji navodi da plan takođe ima za cilj da pripremi SAD za moguće koordinisane nuklearne izazove iz Kine, Rusije i Severne Koreje.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter