Izvor: SPUTNIK
09.07.2024 u 15:25
0

SIJARTO JE ISTAKAO DA NATO NASTAVLJA PODRŠKU UKRAJINI: Mađarska neće da učestvuje u tome

Nacrti rezolucija samita NATO ukazuju na to da će alijansa pokrenuti misiju podrške Ukrajini, Mađarska neće slati svoju vojsku i neće učestvovati u finansiranju Kijeva i slanju oružja, izjavio je mađarski ministar spoljnih poslova i spoljnih ekonomskih odnosa Peter Sijarto.

Prema njegovim rečima, postoji samo jedan način da se zaustavi eskalacija sukoba u Ukrajini – prekid vatre i mirovni pregovori, pa je Mađarska započela svoju „mirovnu misiju“ i uputila se, između ostalog, u Vašington.
ZVANIČNO JE POČEO SASTANAK PUTINA I MODIJA U KREMLJU: Sastanak se održava u uskom formatu

„Iznećemo i ovo na samitu NATO-a: nema rešenja na bojnom polju. Kako je moguće da se i posle dve i po godine to ne vidi?! Međutim, nacrti rezolucija naredna tri dana ukazuju na kompletno nerazumevanje: NATO će pokrenuti misiju podrške Ukrajini. Mi ne učestvujemo u tome: ne isporučujemo oružje, ne dajemo vojnike, ne učestvujemo u finansiranju“, napisao je Sijarto na društvenim mrežama.

Prethodno je mađarski ministar spoljnih poslova Peter Sijarto rekao da NATO želi da poveća svoju koordinacionu ulogu u isporukama oružja Ukrajini i obuci njenih vojnika. Trideset jedna država podržava ovu odluku, dok Mađarska ne želi i neće da učestvuje u tome. Mađarsko rukovodstvo je saopštilo da odbija da učestvuje u NATO inicijativi, strahujući od dalje eskalacije. Generalni sekretar Alijanse Jens Stoltenberg rekao je da prihvata odluku Mađarske da ne učestvuje u misiji alijanse da koordinira pomoć Ukrajini.
PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter