Izvor: Blic
03.09.2024 u 16:07
0

ŠIROM SLOVAČKE DOJAVE O BOMBI U ŠKOLAMA: „Ovo je akt bez presedana“

Oko 270 osnovnih škola širom Slovačke dobilo je jutros dojavu o bombi, izjavio je slovački ministar unutrašnjih poslova Matuš Šutaj Eštok.

Među školama kojima su upućene dojave o bombi su i osnovne škole u bratislavskoj opštini Petržalka, potvrdila je agenciji TASR portparolka opštinskih vlasti Marija Halaškova. Policija nije pronašla nikakav eksploziv u prostorijama škola, pa su učenici nakon provere mogli da se vrate u učionice.

U međuvremenu je pretnja bombom upućena i osnovnoj školi u Bernolakovu, takođe u regionu Bratislave.

POTONUO BROD U LAMANŠU: 13 poginulih, troje dece
„Akt bez presedana“

Ministar prosvete Slovačke Tomaš Draker potvrdio je tu infomaciju na „Fejsbuku“.

„Oštro osuđujem ovaj akt bez presedana koji je uperen protiv naše dece, roditelja i nastavnika“, napisao je on na svom nalogu na toj društvenoj mreži.

Ministar prosvete je javnosti poručio da se situacija odgovorno prati i da je bezbednost osigurana u saradnji sa Ministarstvom unutrašnjih poslova i policijskim snagama. Istovremeno, slovačka ministarstva prosvete i unutrašnjih poslova sazvala su zajednički sastanak u cilju rešavanja novonastale situacije.

U nedelju su zgrade aerodroma u Košicama i Popradu u Slovačkoj evakuisane ujutro zbog prijavljene pretnje bombom, za koje se ispostavilo da su lažne.

 

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar