Izvor: Alo
26.07.2024 u 10:47
0

SNCF UPOZORIO PUTNIKE DA SE DRŽE DALJE OD ŽELEZNIČKIH STANICA: Haos u Francusoj pred Olimpijadu

Francuska mreža brzih vozova (TŽV) pogođena je „zlonamernim radnjama“, uključujući napade podmetanjem požara koji su poremetili transportni sistem, rekao je u petak železnički operater SNCF, nekoliko sati pre ceremonije otvaranja Olimpijskih igara u Parizu.

– Ovo je masivan napad velikih razmera da parališe TŽV mrežu – rekao je SNCF za AFP, dodajući da će mnoge rute morati da budu otkazane i da će situacija trajati „barem ceo vikend dok se popravke obavljaju“.

REJ: „Ne znam da li je taj metak, osim što ga je pogodio, mogao da završi i negde drugde“

SNCF je bio žrtva nekoliko istovremenih zlonamernih radnji tokom noći – rekao je nacionalni železnički operater, dodajući da su napadi uticali na njegove atlantske, severne i istočne linije.

– Počeli su napadi podmetanja požara koji su oštetili naše objekte – navodi se i dodaje da je saobraćaj na pogođenim linijama „u velikoj meri poremećen“.

Vozovi su bili preusmereni na različite koloseke, „ali ćemo morati da ukinemo veliki broj njih“, navodi se u saopštenju.

Jugoistočna linija nije pogođena jer je „sprečen zlonamerni čin“.

SNCF je pozvao putnike da odlože svoja putovanja i da se drže dalje od železničkih stanica.

Napadi su pokrenuti dok se Pariz priprema za ceremoniju otvaranja, sa 7.500 sportista, 300.000 gledalaca i publikom VIP ličnosti.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter