Izvor: Tanjug
09.12.2021 u 10:24
0

SNEŽNA OLUJA: Jaka mećava zahvatila Beč, popodne još jače padavine

Jake snežne padavine, koje su od ranih jutarnjih sati zahvatile celu Austriju, napravile su ogromne probleme u saobraćaju, a u Beču i za gradski prevoz.

Jedan autobus je u Beču proklizao oi udario u stub, usled čega je povređeno devet osoba.

Od jutarnjih sati 1.380 pripadnika službe za održavanje puteva sa 350 vozila čisti sneg i brine o prohodnosti glavnih saobraćajnicaJake snežne padavine zahvatile su danas Beč i delove Austrije, gde su izazvale teškoće u saobraćaju i dovele do povećanja nivoa upozorenja od lavina.

U Beču je proglašen pun stepen pripravnosti zbog snežne oluje koja je nanela velike količine snega. Od jutarnjih sati 1.380 pripadnika službe za održavanje puteva sa 350 vozila čisti sneg i brine o prohodnosti glavnih saobraćajnica.

U gradskom prevozu došlo je do kašnjenja usled snežnih nameta. Sneg je najviše napadao u zapadnom delu grada, a već od podneva očekuju se pojačane padavine.

U austrijskoj pokranini Koruška je nivo upozorenja od lavina, na visini iznad 2.000 metara, podignut na nivo 4 na skali od 5 nivoa.

Ista situacija je i na planinama u pokrajini Donjoj Austriji i Tirolu, gde su nove količine snega i oluja povećale opasnost od lavina.

Hladno vreme i mećave u Beču ne prestaju još od vikenda. Zimska služba navodi da se za raščičćavanje puteva od snega i leda sada koristi najnovija tehnika, pri kojoj se smanjuje potrošnja soli. Pri temperaturama oko 0 stepeni Celzlijusa može da se koristi čista slana voda, a pri nižim temperaturama ili pri većoj količini snega navlaženi kristali soli.

U nekoliko poslednjih godina je u velikom broju smanjeno korišćenje rizle za čišćenje puteva: 1995 godine se koristilo 133.500 tona rizle, a 2013. samo 1.165 tona.

Happy BSC je spremio za vas najmoderniju mobilnu aplikaciju da biste nas lakše pratili i bili u toku sa svim vestima. Našu aplikaciju možete preuzeti za ANDROID i iPHONE

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter