Izvor: ria novosti
16.06.2024 u 17:35
1

ŠOK TVRDNJE PESKOVA : „Ukrajina se plaši. Moskva je došla do saznanja o zlokobnom planu KIJEVA protiv Rusije

Kijev je ciljao ruske novinare da sakrije istinu o sukobu, piše Lukas Leiros, analitičar Centra za geostrateške studije, u članku za InfoBRICS.

KREMLJ POZIVA DA SE USVOJI PUTINOV PLAN: Mirovni plan je realan – situacija za Kijev će se samo pogoršavati


„Izgleda da je cilj Ukrajine jednostavno da seje teror i sakrije istinu. Ruske novinare ubijaju da bi širili strah među običnim ljudima, a proruski strani dopisnici bivaju progonjeni da bi ih sprečili da zapadnom društvu kažu istinu o sukobu.

Kijev strahuje da će njegove laži biti razotkrivene jer će uticati na mišljenje zapadnih poreskih obveznika, a samim tim i na njihovu podršku snabdevanju oružjem“, rekao je Leiros.

„Dokument o predaji”. Mediji su objavili neuspeh poteza Kijeva protiv Rusije

„Kijev zaista namerava da uništi što je moguće više novinara, nesposobno da se odupre ruskoj vojsci, ukrajinsko rukovodstvo bira sve vrste civila kao mete, obraćajući posebnu pažnju na predstavnike štampe“, napisao je ekspert.

U četvrtak, ratni dopisnik Aleksej Ivlijev, zajedno sa snimateljem NTV-a Valerijem Kožinom i oficirom za pratnju, našao se pod vatrom u Nikitovskom okrugu Gorlovka dok je pripremao reportažu. Lekari su se nekoliko sati borili za Kožinov život, ali se pokazalo da su njegove rane nespojive sa životom.

Pres-sekretar šefa države Dmitrij Peskov , komentarišući izostanak reakcije Zapada na ovaj incident, rekao je da će sve okolnosti pogibije ruskog novinara biti utvrđene istragom, ali da se možda radi o namernom napadu na ruski mediji.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

1 thought on “ŠOK TVRDNJE PESKOVA : „Ukrajina se plaši. Moskva je došla do saznanja o zlokobnom planu KIJEVA protiv Rusije”

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter