Izvor: HAPPYBSC
09.06.2024 u 19:59
0

ŠOLC NOKAUTIRAN NA EVROIZBORIMA: Veliki udarac za stranku Šolca, Alternativa za Nemačku ostvarila istorijski rezultat

Nova demokratija dobila najviše glasova u Grčkoj

Grčka stranka Nova demokratija dobila je 30 odsto glasova, preliminarni su podaci izlaznih anketa.

Kirjakos Micotakis Foto: TANJUG/AP Photo/Darko Vojinovic

Stranka nekadašnjeg premijera Aleksisa Ciprasa, Siriza, dobila je 16,5 odsto glasova.

18:29

CDU vodi u Nemačkoj, imaju duplo više glasova od kancelara Olafa Šolca

Hriščansko – demokratksa unija (CDU) dobila je oko 29,5 odsto podrške na izborima u Nemačkoj, podaci su izlaznih anketa.

 

Socijaldemokratska stranka (SDP) koju predvodi kancelar Olaf Šolc dobila je duplo manje glasova – 14 odsto, dok je Alternativa za Nemačku ostvarila od 16,5 odsto, podaci su izlaznih anketa.

Foto: Danilo Savić

Zeleni su dobili 12 odsto glasova prema izlaznim anketama.

18:11

Vladajuća partija vodi na Malti

Premijer Malte Robert Abela saopštio je da je vladajuća Laburistička stranka dobila najveći broj glasova u Malti na izborima za Evropski parlament (EP).

Abela je govoreći za televiziju TVM naveo da su laburisti osvojili „solidnu pobedu“, ali je i priznao da im je glasačko telo „poslalo poruku“, prenosi Politiko.

17:50

Ankete: U Austriji desnica gotovo izvesno pobeđuje

Desničarska Slobodarska partija u Austrija gotovo izvesno će pobediti na izborima u ovoj zemlji, prenosi Rojters pozivajući se na rezultate anketa koja je objavljena nakon što su zatvorena birališta u ovoj zemlji.

Foto: Tanjug/AP Photo/Ronald Zak
PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter