Izvor: Kurir.rs/Avaz
29.03.2023 u 07:39
0

SPASENA IZ RUŠEVINA 49 DANA NAKON RAZORNOG ZEMLJOTRESA U TURSKOJ: Svi ostali paralisani kada su počeli da uklanjaju šut!

Vlasnica mačke Nida Dina (36) i njena ćerka su svakodnevno dolazile na ruševinu zgrade i u susednim ulicama u distriktu Onikisubat tražile svoju dvogodišnju mačku Han.

Ispod ostataka zgrade na jugu Turske spašena je mačka koja je pod ruševinama provela čak 49 dana.

TURSKA OBJAVILA PRVE PODATKE: Šteta od zemljotresa preko 100 milijardi dolara

Razorni zemljotresi pogodili su južne regije Turske 6. februara sa epicentrom u provinciji Kahramanmaraš iz koje dolazi i dirljiva priča o preživelom kućnom ljubimcu.

– Naša zgrada je oštećena u prvom potresu i sa ćerkom sam izašla, ali nismo mogle da nađemo mačku jer se negde sakrila. Tražili smo je svakodnevno i pronašli smo je sada kad je počelo uklanjanje ruševine naše jedanaestospratnice – rekla je Dina.

Vlasnica je rekla da je srećna zbog čuda i dodala da ljudi nikada ne treba da gube nadu jer se čuda ipak događaju.

– Han je trenutno u veterinarskoj stanici. Ima probleme sa nogom i u toku je detaljni pregled. Nadam se da će prebroditi sve probleme – kazala je Dina.

Veterinarka Fatma Gul Hančuolu je ranije takođe brinula o mački Han i sada je srećna što je vidi živu nakon 49 dana od zemljotresa.

– Izvukli smo je i odmah pozvali vlasnicu. Ona je stalno dolazila i raspitivala se za mačku – kazala je Hančuolu.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter