Izvor: blic
30.09.2024 u 13:37
0

SPREMNI SMO ZA KOPNENU OFANZIVU: Bura na Bliskom istoku i u Americi: Izludećemo Izrael

Zamenik generalnog sekretara Hezbolaha Naim Kasem optužio je Izrael za masakre nad civilima u Libanu uz podršku SAD Obećao je da će se grupa nastaviti boriti protiv Izraela i spremna je za kopnenu ofanzivu

Izrael čini zločine i masakre u svakom delu Libana. Izrael je izabrao određena sela i gradove i kuće, a svaka kuća ima tragove izraelske agresije. Izrael napada civile, medicinare. Izrael napada sve koji šetaju ulicama i sve koji ostaju u kućama. Oni nisu borci. Izraelske snage ubijaju, vrše masakre i zločine nad civilima. Američka administracija podržava Izrael svim sredstvima, a Amerika je partner Izraelu u svemu, kroz neograničenu vojnu podršku. Tu su bolovi, tu su žrtve. Ali svi moraju znati da mi volimo mučeništvo – rekao je zamenik vođe Hezbolaha.

Prema njegovim rečima, grupa je mnogo žrtvovala od eksplozije pejdžera.

Da se to desilo negde drugde, organizacije bi propale, ali mi nismo. Idemo dalje uprkos bolovima i žrtvama – poručio je Kasem.

On se pohvalio Hezbolahovim dometom i sposobnošću da gađa mesta u Izraelu kao što je Haifa, i rekao da je samo jedan projektil doveo do toga da veliki broj Izraelaca napusti svoje domove.

„Izludećemo Izraelce, spremni smo za kopnenu ofanzivu“

Kasem je poručio da će Hezbolah nastaviti da se bori.

Svi smo tu na terenu, uprkos gubitku nekih lidera i Hasana Nasralaha i uprkos agresivnim napadima na sve civile u Libanu, uprkos žrtvama i akcijama koje imaju za cilj stvaranje haosa na našem frontu. Bićemo nepokolebljivi. Nastavićemo islamski otpor. Nastavićemo da se suočavamo sa izraelskim neprijateljem u podršci Palestini i Gazi i u odbrani našeg libanskog naroda – kaže Kasem.

On je sugerisao da Hezbolah trenutno koristi „minimalne napore “ i rekao da su borci Hezbolaha „dovoljno jaki i da će izludeti Izraelce“.

Prilično smo spremni ako Izraelci žele kopneni upad, snage otpora su spremne na to. Pripremili smo se i spremni smo. Izraelski neprijatelj neće postići svoje ciljeve – rekao je on i najavio da će novi vođa Hezbolaha uskoro biti izabran.

PREUZMITE MOBILNE APLIKACIJE

Gledajte “Happy” kablovske kanale i to: “Moje happy društvo”, “Moj happy život”, “Moja happy zemlja” i “Moja happy muzika”.

Program se emituje kod kablovskih operatera “IrisTV” i “Supernova”, a možete ih pronaći na sledećim kanalima: “Moje happy društvo” - IrisTV / 171 ; Supernova / 71 | “Moj happy život” - IrisTV / 172 ; Supernova / 72 | “Moja happy zemlja” - IrisTV / 173 ; Supernova / 73 | “Moja happy muzika” - IrisTV / 174 ; Supernova / 74

Ostavite komentar

Unesite pojam i stisnite enter